Úžasně jemné a křehké trubičky z listového těsta s krémem

Dezerty z listového těsta jsou vždy křehké a velmi dobré. Jestli chcete něco lehkého a téměř bez práce, vyzkoušejte tyto vynikající kornouty. Uvidíte, že si na nich pochutná celá rodina a během chvilky budou pryč. Vypadají jako malé zmrzliny, takže budou na talíři vypadat krásně a skvěle vám poslouží také na oslavách. Vyzkoušejte tento recept a jistě si pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto dezertu nepotřebujete téměř nic a většinu z toho máte jistě doma. Jakmile v obchodě potkáte linecké těsto nebo na něj máte velmi dobrý recept, můžete se do toho pustit. Do krému patří jen pět ingrediencí a citron můžete klidně vynechat, jestli chcete mít sladší krém. Podívejme se, co všechno potřebujete na sladké kornouty z listového těsta:

  • listové těsto – 500 gramů,
  • mléko – 500 ml,
  • krupice – 3 lžíce,
  • máslo – 100 gramů,
  • cukr – 150 gramů,
  • citronová šťáva – 1 ks.
Shutterstock

Pracovní postup

Na přípravu tohoto dezertu vám stačí již připravené listové těsto z obchodu, ale můžete si připravit také domácí těsto. Na krém nejdřív přiveďte mléko k varu. Přidejte do něj krupici a vařte ji za stálého míchání, aby se nepřipálila ke dnu. Zabere to asi 15 minut. Poté hrnec odstavte ze sporáku. Nechte si vychladnout a potom do ní přidejte citronovou šťávu, máslo a cukr. Vyšlehejte směs mixérem (asi 3 minuty) a nakonec vložte krém na jednu hodinu do lednice.

Shutterstock

Těsto rozbalte nebo vyválejte do tvaru obdélníku o síle asi 5 mm a nakrájejte ho na proužky široké asi 2 cm. Proužky připevněte k úzkému konci kuželové formy ze silného papíru a zabalte těsto do tvaru spirály. Plech pokropte studenou vodou a položte na něj připravené kornouty. Pečte je v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 15 minut. Nechte kornouty vychladnout, odstraňte papírové trubičky a nakonec každý z nich naplňte připraveným krémem. Dobrou chuť!

Zdroj: shkola-zhyttia.com.ua

Reklama