Úžasné koblihy plněné jemným krémem, které si zamilujete

Koblihy jsou obvykle kulaté a plněné nějakým druhem marmelády. Rozhodně to ale není podmínka, kterou musí všechny splňovat. Bohužel klasické koblihy jsou často až příliš sladké, ale naše domácí koblihy s krémem jsou příjemně sladké, jednoduché a přípravu a lahodné na chuť.

Co budete potřebovat?

Příprava odpalovaného těsta není vůbec složitá. Do hrnce nalijte vodu, olej, sůl, cukr a zasypte moukou. Míchejte, dokud se vzniklé těsto neoddělí od stěn hrnce. Poté do těsta přidejte také vejce. Přidávejte je po jednom a vždy směs důkladně promíchejte. Tímto způsobem zapracujete do těsta všech 5 vajec. Podívejme se, kolik surovin budete potřebovat:

  • mouka – 20 dkg,
  • vejce – 5 ks,
  • voda – 2 dl,
  • olej – 2 dl,
  • sůl – špetka.
https://irecept.cz/

Způsob pečení je klíčový

Připravte si cukrářský sáček a naplňte ho připraveným těstem. Poté plech vyložte pečicím papírem a lehce ho pokropte vodou. Množství, které je uvedené výše, by mělo vystačit asi na 19 koblih. Pomocí sáčku vytvarujte těsto do tvaru rohlíku nebo banánu. Těsto pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25-30 minut.

Čtěte také: Recept na velmi křehké Velikonoční sušenky, které si připravíte doma

Důležité je, abyste během pečení nikdy neotvírali dveře trouby. Mnoho lidí to dělá a potom se diví, že jim těsto spadlo. Pokud ale se ale udržíte, získáte nádherné a neuvěřitelně nadýchané pečivo, které můžete servírovat k snídani i svačině. Pokud nechcete mít podlouhlé koblihy, můžete samozřejmě cukrářským sáčkem vytvarovat i klasický, kulatý tvar.

Čím je naplnit?

Po upečení nechte koblihy vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je uprostřed rozřízněte, abyste je mohli naplnit. Naplnit je můžete krémem z pudinku, zmrzlinou nebo marmeládou. Stejně dobrá ale bude také nutella nebo jiné pomazánky. Záleží pouze na vás, na co budete mít zrovna chuť. S dětmi můžete vesele experimentovat a dopřát jim sladkost, která jim bude skutečně chutnat.