Vánoční medové sušenky musíte letos vyzkoušet!

Každý, kdo ochutná medové sušenky, si bude přát, aby jich měl po ruce mnohem více. Tento recept je velmi jednoduchý, levný a výsledek je naprosto dokonalý. Na Vánoce jde o velmi oblíbený druh cukroví, který můžete letos připravit i pro svou rodinu. Sušenky jsou vynikající a v ústech se přímo rozplývají. Užijte si jejich jemnou strukturu a příjemně sladkou chuť. Poradíme vám, jak si je můžete snadno a rychle připravit.

Co budete potřebovat?

Na výrobu těchto vynikajících sušenek potřebujete trochu více surovin, ale většina z nich je velmi levná. Dohromady získáte úžasné cukroví, na kterém si pochutná každý milovník sladkého. Recept se skládá z těsta a krému. Na těsto potřebujete:

  • pšeničná mouka – 480 gramů,
  • moučkový cukr – 190 gramů,
  • máslo – 90 gramů,
  • med – 60 gramů,
  • vejce – 2 ks,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • prášek do pečiva – 1,25 gramu.

Ingredience na krém:

Čtěte také: Luxusní delikatesa z vepřového bůčku? Tady je recept na šťavnaté a pikantní masíčko!

  • mléko – 80 ml,
  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • krupicový cukr – 150 gramů,
  • máslo (pokojové teploty) – 200 gramů,
  • pudinkový prášek – 2 balíčky,
  • smetana – 500 ml.

Pracovní postup

Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady ve velké míse. Pracovní desku si zasypte moukou a těsto vyválejte na tenký plát. Pomocí vykrajovátek nebo sklenice vytvořte jednotlivé kousky sušenek. Vyskládejte je všechny na plechy vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte dozlatova. Mělo by to trvat asi 10 minut. Záleží ovšem na tom, jak vám peče trouba. Poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím si připravte pudink. Míchejte pudinkový prášek, mléko a cukr. Postupujte podle návodu na zadní straně balíčku. Poté krém odstraňte z tepla a nechte vychladnout. Vyšlehejte měkké máslo a po vychladnutí ho přidejte k pudinku. Znovu pudink prošlehejte mixérem nebo metlou. Smetanu vyšlehejte s cukrem do tuhé pěny. Sušenky potřete krémem a cukrářským sáčkem na ně neneste šlehačku. Poté zakryjte druhým kouskem sušenky. Zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Zdroj: zinoti.lt