Vánoční recept na kokosky namáčené v čokoládě

Spojení kokosu s čokoládou patří mezi nejoblíbenější u všech milovníků sladkého. Na Vánoce si můžete připravit vynikající kokosky ve vlastní kuchyni a nemusíte za ně utrácet tuny peněz v obchodě nebo v cukrárně. Tam budou vždy dražší a nebudou tak dobré. Vyzkoušejte tento recept na kokosky namáčené v čokoládě a už nikdy pro ně nepůjdete do obchodu. Tyto kokosové koule s čokoládou se stanou vaší oblíbenou pochoutkou na Vánoce!

Co budete potřebovat?

Na výrobu vynikajících a hlavně domácích kokosek nepotřebujete téměř nic. Postačí vám sedm ingrediencí, abyste si připravili nejen kokosky, ale také čokoládovou polevu. Do ní se na konci budete namáčet. Připravit si je samozřejmě můžete také bez čokolády. Na kokosky i polevu potřebujete:

  • mouka – 2/3 hrnku,
  • vločky slazeného kokosu – 5 šálků,
  • sůl – ¼ čajové lžičky,
  • slazené kondenzované mléko – 120 ml,
  • vanilkový extrakt – 2 čajové lžičky,
  • čokoládové lupínky – ½ šálku,
  • máslo – 1 polévková lžíce.
tealhousemoms.com

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte mouku, kokos a sůl. Pomalu přidávejte kondenzované mléko a vanilku. Kokos se musí rovnoměrně obalit v tekutině. Pomocí polévkové lžíce nabírejte hmotu a rukama z ní vytvarujte kuličku. Všechny je rozložte na připravený plech. Poté můžete kokosky vložit do předehřáté trouby a péct po dobu 12-15 minut. Poté je nechte zcela vychladnout na mřížce.

Čtěte také: Připravte si sladkou a šťavnatou konzervovanou kukuřici ve sklenicích

tealhousemoms.com

Čokoládové lupínky a máslo rozehřejte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. V mikrovlnnou troubu stačí nastavit na 30 vteřin, promíchat a poté opakovat, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Spodní část každé kokosky namočte do rozpuštěné čokolády. Vložte je do lednice, aby čokoláda pořádně ztuhla. Připravené budou za 20-30 minut. Poté je můžete podávat své rodině a přátelům.

Zdroj: realhousemoms.com