Velmi chutné a snadné rohlíky pro každý den

Domácí pečivo patří mezi nejlepší věci, které si doma můžete upéct. Nejen, že chutná mnohem lépe než kupované, ale také ušetříte peníze. To je v dnešní době velmi důležité, protože se všechno neustále zdražuje. Tyto rohlíky jsou velmi jednoduché, levné a dobré. Jejich příprava vám nezabere ani tolik času, takže je můžete s klidným srdcem rodině připravovat každou chvíli.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na těsto potřebujete jen základní suroviny, stejně jako na jiné pečivo. Nepotřebujete mít doma ani kvásek, protože si rohlíky připravíte z droždí. Je to mnohem jednodušší a rychlejší. A nebojte se, výhody kvásku si stejně užijete, protože droždí musí samozřejmě vzejít. Z tohoto množství těsta získáte 8 velkých rohlíků. Na výrobu domácích rohlíků si připravte:

  • mouka – 50 dkg,
  • droždí – 2,5 dkg,
  • mléko – 1,5 dl,
  • voda – 2 dl,
  • sůl – 2 lžičky,
  • cukr – 2 lžičky,
  • olej – 0,5 dl.
egyszerugyorsreceptek.com

Pracovní postup

Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce s cukrem a nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte sůl. Jakmile kvásek vzejde, přidejte ho do mouky. Poté přidejte také mléko a vodu. Těsto nejlépe připravíte v kuchyňském robotu nebo domácí pekárně, které udělají veškeré hnětení za vás. Vypracovat musíte vláčné těsto. Přidejte olej a znovu vypracujte. Těsto vyválejte na pomočené desce, zakryjte a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Poté můžete s těstem dál pracovat.

egyszerugyorsreceptek.com

Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Vytvarujte z nich malé kuličky. Poté každou z nich vyválejte do oválného tvaru a smotejte od nejširší části do tvaru rohlíku. Vyložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte a nechte 20 minut odpočívat. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Před vložením do trouby je potřete vlažnou vodou. Do trouby vložte nádobu s vodou a pečte 20-25 minut. Po vytažení je znovu potřete vlažnou vodou a nechte vychladnout. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama