Co uvařit z kuřecího srdce? Stojí pár korun a připravíte ho hned, ale celá rodina si pošmákne. Nebudete věřit jak moc dobré je!

Nasypte do zapékací mísy

Nyní je na místě všechny suroviny důkladně promíchat, aby se propojily jednotlivé chutě. Následně vše dochuťte pomocí soli a pepře, stejně jako nezapomeňte přidat i bylinky, pokud je máte po ruce. Opět vše promíchejte a následně přesypejte do zapékací mísy. V ní vše rozhrňte do rovnoměrného množství. Nyní přichází na řadu chvíle také pro sýr, který je třeba nastrouhat a posypat s nimi samotný vršek směsi. Opět rovnoměrně.

Pečte zhruba hodinu

Jelikož receptem jsou kuřecí srdce pečené v troubě, je jasné, že samozřejmou následnou úpravou bude také pečení. Trouba by měla být rozehřátá na optimální teplotu, kterou je v daném případě 180 stupňů Celsia. Mísu zaklopte poklopem. Pokud jím nedisponujete, je na místě alternativa v podobě použití alobalu, který bude sloužit jako provizorní víko. Jakmile zapékací mísu se směsí do trouby vložíte, nechte ji zde zhruba hodinu v nezměněném stavu.

Následně otevřete troubu, sundejte víko nebo alobal a nechte ještě dopéci. Aby byl výsledek dokonalý a vše bylo měkké a vše mělo také ideální barvu, je vhodné takto péci ještě asi 15 minut. Následně je ten pravý čas pro vyjmutí a okamžitou konzumaci. Uvidíte, že i vnitřnosti mohou být výjimečně chutné, pokud víte jak na ně.

Čtěte také: Tato rostlina roste na mnoha místech. Kromě své krásy zaujme i tím, jak blahodárné účinky má na lidské tělo. Vyrobte z ní olej a budete stále zdraví. O jakou se jedná a jak na přípravu?

Pokračování článku na předchozí stránce