Nasypte do zapékací mísy
Nyní je na místě všechny suroviny důkladně promíchat, aby se propojily jednotlivé chutě. Následně vše dochuťte pomocí soli a pepře, stejně jako nezapomeňte přidat i bylinky, pokud je máte po ruce. Opět vše promíchejte a následně přesypejte do zapékací mísy. V ní vše rozhrňte do rovnoměrného množství. Nyní přichází na řadu chvíle také pro sýr, který je třeba nastrouhat a posypat s nimi samotný vršek směsi. Opět rovnoměrně.
Pečte zhruba hodinu
Jelikož receptem jsou kuřecí srdce pečené v troubě, je jasné, že samozřejmou následnou úpravou bude také pečení. Trouba by měla být rozehřátá na optimální teplotu, kterou je v daném případě 180 stupňů Celsia. Mísu zaklopte poklopem. Pokud jím nedisponujete, je na místě alternativa v podobě použití alobalu, který bude sloužit jako provizorní víko. Jakmile zapékací mísu se směsí do trouby vložíte, nechte ji zde zhruba hodinu v nezměněném stavu.
Následně otevřete troubu, sundejte víko nebo alobal a nechte ještě dopéci. Aby byl výsledek dokonalý a vše bylo měkké a vše mělo také ideální barvu, je vhodné takto péci ještě asi 15 minut. Následně je ten pravý čas pro vyjmutí a okamžitou konzumaci. Uvidíte, že i vnitřnosti mohou být výjimečně chutné, pokud víte jak na ně.