Vychutnejte si kokosový dezert nebo jablečný štrůdl s čokoládou!

Dezerty, které se rozplývají na jazyku, jsou pochopitelně nejlepší na světě. Rolády jsou velmi populární po celém světě a domácí chutnají ze všeho nejlépe. Ta dnešní je úžasná i díky tomu, že ji nemusíte vůbec dávat do trouby. Výsledný dezert je díky tomu velmi jemný, nadýchaný a svěží. Kromě toho vám ale také přinášíme originální recept na štrůdl, do kterého vůbec nepotřebujete jablka. Zjistěte, co do něj patří místo nich. Ale nejdřív se podíváme na krémovou roládu s kokosem.

Reklama

Co budete potřebovat?

Recept je úžasně jednoduchý, stejně jako samotné suroviny. Postačí vám jen pár věcí, abyste si připravili tuto nepečenou pochoutku. Jakmile budete mít všechno pohromadě, stačí postupovat krok za krokem a nakonec si pochutnat na vynikajícím a krásném dezertu. Jestli potřebujete něco snadného pro návštěvy jako pohoštění, zkuste tento překrásný dezert s kokosem. Oproti kupovaným roládám si pochutnáte mnohem více a na pohled je také krásnější.

Na jeho výrobu potřebujete:

  • cukr – 300 gramů,
  • mléko – 1 litr,
  • máslo – 100 gramů,
  • kukuřičný škrob – 60 gramů,
  • mouka – 120 gramů,
  • kakaový prášek – 4 lžíce,
  • vanilkový cukr – 1 balíček.

Na ozdobu:

  • kokos – 100 gramů,
  • šlehačka v prášku – 2 balíčky.
Shutterstock

Pracovní postup

Do velkého hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a ostatní ingredience na těsto. Tuto směs vařte, dokud nezhoustne. Plech nebo pekáč do čtverce vysypte kokosovou moučkou a nalijte do něj připravené těsto. Vložte nádobu na pár hodin do lednice a nechte tam směs ztuhnout. Mezitím si připravte šlehačku ze sáčku. Jednoduše postupujte podle návodu na obalu. Důkladně smetanu míchejte, aby se nesrazila a získali jste dokonale jemný krém, kterým potřete celý dezert.

Ztuhlou hmotu z lednice potřete připravenou smetanou a nakrájejte na proužky široké asi 3 centimetry. Každý pruh zatočte do tvaru malé rolády. Buďte velmi opatrní, protože je dezert křehký, takže se vám nesmí rozpadnout. Nakonec celý dezert zasypte strouhaným kokosem. Ten přinese jedinečnou chuť a nádherně doplní chutě i aroma, které mají tyto mini rolády. Skladujte je v lednici, anebo ihned podávejte a kokosem je zasypte až těsně před podáváním. Dobrou chuť!

Reklama

Jemný štrůdl s ořechy a čokoládou

Klasický štrůdl se skládá hlavně z jablek a skořice. Tento je trochu jiný, ale chutná stejně dobře. Pochutnáte si hlavně na vlašských oříšcích a čokoládě. Jestli tuto kombinaci máte rádi a ještě více vám chutná zabalená do křehkého těsta, tento recept je pro vás. Štrůdl je příjemně sladký, ale ne příliš sladký. Ořechy jeho chuť nádherně vyvažují, což je u každého dezertu velmi důležité. Pochutnáte si na mnoha chuťových tónech, stejně jako vás jistě potěší struktura těsta i náplně.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto receptu potřebujete ingredience na těsto, náplň a nakonec pár drobností pro potřetí těsta před pečením. Vše snadno najdete v obchodě a nejdražší položkou budou pravděpodobně oříšky. Jinak je vše poměrně levné a výsledek chutná úžasně. Netradiční štrůdl je skvělý nejen jako rodinná snídaně, ale také jako občerstvení pro hosty ke kávě a čaji. Proto neváhejte a připravte si ho co nejdříve. Na výrobu těsta potřebujete:

  • mouka – 500 gramů,
  • máslo – 120 gramů,
  • droždí – 1 kostka,
  • cukr – 1 lžička,
  • mléko – 250 ml,
  • cukr – 60 gramů.

Na náplň:

  • mleté vlašské ořechy – 250 gramů,
  • strouhaná čokoláda – 50 gramů,
  • mléko – 100 ml,
  • cukr – 3 lžíce,
  • máslo nebo margarín – 20 gramů.

Na potření štrůdlu:

  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • voda – malé množství.

Pracovní postup

V hrnci zahřejte mléko a jednu část mléka si oddělte na stranu. Rozmíchejte v něm droždí se lžičkou cukru. Zbývající mléko nalijte do misky a přidejte do něj máslo nebo margarín. Míchejte, dokud se kompletně nerozpustí. Poté přidejte mouku, cukr a nakonec připravený kvásek. Vypracujte těsto, zakryjte ho látkovou utěrkou a počkejte, dokud nezíská dvojnásobný objem na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. Začněte tím, že smícháte ořechy s cukrem a hrubě nastrouhanou čokoládou. Je velmi důležité, abyste ořechy namleli velmi jemně, jinak náplň nebude dokonale hladká.

recepti-i-zdravlje.info

Mléko na náplň zahřejte a až bude horké, přidejte do něj máslo (nebo margarín). Počkejte, až se máslo rozpustí. Horkou směs nalijte na vlašské ořechy s čokoládou a vše promíchejte. Nakynuté těsto propracujte rukama a rozdělte na dvě části. Rozválejte ho na větší čtverec a každou část potřete připravenou náplní. Na každý plát použijte polovinu krému. Těsto na okrajích přeložte a srolujte do tvaru štrůdlu. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem, potřete žloutkem s trochou vody. Pečte na teplotu 200 stupňů po dobu 30 minut, dokud nebude vršek zlatý. Dobrou chuť!

Zdroj: recepti-i-zdravlje.info

Reklama