Domácí koláčky chutnají skvěle a připravíte je velmi jednoduše. Potřebujete jen základní suroviny a trochu droždí. Když si připravíte tyto mini koláčky, užijete si dezert tak akorát do pusy a vždy si je můžete přizpůsobit své aktuální chuti. Jakmile se naučíte tento jednoduchý dezert, vždy budete mít po ruce recept na dobu, kdy dostanete chuť na sladké.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto tradičního českého dezertu vám postačí jen pár věcí. Musíte si ale připravit také náplň, na kterou máte chuť. Záleží pouze na vás, jak budou tyto mini koláčky nakonec chutnat. Jedno je ovšem jisté. Všichni ve vašem okolí si na nich pochutnají a budou toužit po další várce.
Na výrobu tradičních mini buchet potřebujete:
- máslo – 140 gramů,
- sádlo – 140 gramů,
- hladká mouka – 420 gramů,
- droždí – 50 gramů,
- vlažné mléko – 15 polévkové lžíce,
- vaječný žloutek – 2 ks,
- cukr – 2 polévkové lžíce
- špetka soli
Pracovní postup
Máslo a sádlo vyndejte předem z lednice a nechte obojí změknout a ohřát na pokojovou teplotu. Do velké mísy prosejte mouku a uprostřed udělejte důlek. Nalijte do něj mléko, rozdrobte droždí a přidejte cukr. Jemně promíchejte a počkejte, až vám vzejde kvásek. Poté přidejte do mísy všechny ostatní suroviny. Rukama vše spojte a vypracujte homogenní a hladké těsto. Potom z těsta vytvarujte malé koláčky. Naplnit je můžete přesně podle toho, na co máte zrovna chuť.
Mezi nejoblíbenější patří mák, tvaroh nebo povidla. Mnoho lidí ale rádi použití také marmeládu nebo Nutellu. Záleží pouze na vás. Koláčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte, dokud nebudou všechny koláčky nádherně zlaté. Potom je všechny vyndejte z trouby, nechte vychladnout a zasypte moučkovým cukrem. Těsto můžete vždy doplnit o jinou náplň a pokaždé si pochutnat na trochu jiných koláčcích. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz