David Hampl
29 března, 2022
, ,

Kupované listové těsto není vůbec drahé a můžete ho použít na nejrůznější sladké i slané pochoutky, na kterých si smlsne celá rodina. Dneska se podíváme na další využití listového těsta, které snadno koupíte v jakémkoli obchodě s potravinami. Nejlepší ze všeho je, že s tím není moc práce, ale stále je neuvěřitelně chutný.

Podíváme se na recept na roládu, která vám zabere jen pár minut, a potom ji můžete strčit do trouby. Naplnit ji můžete vším, co máte rádi nebo co máte zrovna po ruce v kuchyni. Nejlepší ze všeho je, že s tím není příliš mnoho práce a přitom je roláda velmi chutná. Recept je úžasně jednoduchý a vyrobíte ho i v případě, že nemáte s pečením vůbec žádné zkušenosti.

Co budete potřebovat?

Celkem budete na výrobu tohoto úžasného pokrmu, který bude skvěle chutnat jako snídaně i svačina, potřebovat jen šest ingrediencí. Připravte si jeden balíček listového těsta, 50 gramů rajčatové omáčky (případně kečupu), bazalku, 60 gramů šunky, 60 gramů salámu a 60 gramů plátkového sýra podle vlastního výběru. Použít můžete eidam, mozzarellu i jiné druhy.

Výroba je extrémně jednoduchá

Balíček listového těsta rozbalte a rozprostřete na čisté pracovní ploše. Na jeho povrch naneste rajčatovou omáčku nebo kečup a rozetřete pomocí kuchyňské stěrky nebo štětce. Potom celý povrch posypejte sušenou bazalkou. Velkou výhodou je, že na tento recept nemusíte mít čerstvou bazalku, kterou většina lidí jen tak po ruce nemá. Sušená bude bohatě stačit.

https://nyugdijasok.hu/

Na jeden konec poskládejte kolečka šunky. Pravděpodobně budete potřebovat jen šest koleček. Dejte si záležet, aby se šunka překrývala. Jako další vrstvu zvolte plátkový sýr v jedné řadě a nakonec rozložte na sýr svůj oblíbený salám ve dvou řadách. Následovat bude opět jedna řada plátkového sýra a úplně nakonec jedna řada šunky.

https://nyugdijasok.hu/

Pár minut a máte roládu hotovou!

Takto připravené těsto srolujte do tvaru rolády. Na obou koncích ji důkladně uzavřete, aby z ní nevytekla rajčatová omáčka. Roládu položte doprostřed plechu vyloženého pečicím papírem a vršek potřete rajčatovou omáčkou. Nakonec ji ještě celu posypejte sušenou bazalkou. Takto ji vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 40 minut. Nechte lehce vychladnout a můžete podávat. Koření i náplň můžete zvolit podle vlastní chuti. V každém případě se tento recept hodí skvěle ke snídani i svačině a chutnat bude dětem i dospělým.

Sdílejte článek