Vynikající uzené maso s brokolicí si vychutná celá rodina

Chcete si pochutnat na uzeném masu trochu jinak než obvykle? Připravte si ho s těstovinami a zdravou brokolicí. Není nic lepšího, než chutné a vyvážené jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Navíc dostanete do svých dětí nějakou brokolici, což je obrovská výhoda tohoto pokrmu. Zkuste jednoduchý recept a budete mít během chvilky hotovou večeři pro svou rodinu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento úžasný pokrm z uzeného s těstovinami si připravíte během chvilky. Proto je dokonalý jako rychlá večeře během pracovního týdne. Můžete si snadno vychutnat teplou a vydatnou večeři nebo si vzít porci do práce k obědu. V každém případě si pochutnáte. Na výrobu si připravte:

Reklama
  • máslo – 30 gramů,
  • mouka – 30 gramů,
  • zeleninový vývar – 375 ml,
  • šlehačka – 125 gramů,
  • uzené vepřové maso – 350 gramů,
  • brokolice (mražená) – 500 gramů,
  • sůl – podle chuti,
  • černý mletý pepř – podle chuti,
  • tagliatelle – 250 gramů,
  • olej – 1 lžíce,
  • strouhaný sýr (gouda) – 125 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Mraženou brokolici vyndejte z mrazáku a uvařte ji ve vroucí osolené vodě po dobu asi 10 minut. Na 8 minut přidejte také tagliatelle. Mezitím si nakrájejte uzené vepřové maso na kostičky a orestujte ho na rozpáleném oleji. Poté těstoviny a brokolici sceďte. Rozpusťte v hrnci tuk a přidejte mouku. Získáte tím mouku, která příjemně zahustí omáčku. Zalijte ji vývarem a smetanou. Přiveďte směs k varu a dochuťte ji solí a pepřem. Poté přidejte asi polovinu sýra.

Shutterstock

Nakonec do této směsi přidejte také brokolici, těstoviny a uzené vepřové maso. Nalijte vše do klasické zapékací mísy a zalijte všechno připravenou omáčkou. Zasypte pokrm zbývajícím sýrem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte jídlo po dobu 25-30 minut. Podávejte pokrm jako jiné zapečené těstoviny. Nepotřebujete žádnou přílohu, ale můžete přidat nakrájenou zeleninu jako drobnou přílohu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: freshlecker.com

Reklama