Máte chuť na něco slaného a křupavého? Většina lidí sáhne automaticky po slaných chipsech. To ovšem není vůbec zdravé a navíc jsou poměrně drahé. Místo toho si můžete velmi jednoduše připravit křupavou svačinku nebo pochoutku na večer k filmu. Slaná a pikantní pochoutka může být velmi zdravá. Stačí, když si správně zvolíte a budete mít po ruce osvědčený recept.
Co budete potřebovat?
Opražená cizrna s kořením je skvělou možností, jak si pochutnat a zároveň podpořit své zdraví. Navíc potřebujete jen pár ingrediencí a trochu koření. Je pouze na vás, jak bude nakonec křupavá svačinka chutnat. My se dnes podíváme na recept, ve kterém je pálivé koření, takže je ideální pro všechny, kdo milují pikantní jídlo.
Potřebovat budete:
- fazole nebo cizrna – 1 plechovka,
- koření Ranch – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- chilli paprička – malé množství,
- kmín – malé množství.
Pracovní postup
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cizrnu nebo fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Osušte je papírovou nebo (čistou) látkovou utěrkou. Veškeré koření smíchejte v misce a cizrnu (nebo fazole) obalte v koření. Plech vyložte pečicím papírem a cizrnu rovnoměrně rozložte. Vložte ji do trouby a pečte po dobu 30 minut nebo dokud nebude křupavá. S kořením můžete experimentovat a vždy si připravit cizrnu s jinou příchutí. A nemusíte kupovat brambůrky.
Co dalšího si můžete vychutnat jako zdravou svačinu?
Máte-li chuť na něco dobrého a zároveň zdravého, můžete také večer sednout na gauč s hummusem. Pomazánka z cizrny je velmi zdravá a nemusíte využívat cizrnu jen z trouby. K pomazánce si vezměte zdravé krekry nebo jednoduše mrkev. Získáte tak zdravou svačinu a zároveň si užijete něco křupavého v ústech. Vyzkoušejte tyto zdravé varianty a budete se cítit mnohem lépe. Přejeme dobrou chuť!