Nakládaný hermelín je skvělou pochoutkou, která si získá každého milovníka sýrových delikates. Tento recept je snadný na přípravu a výsledek stojí za to. Potřebujete pouze pár dní trpělivosti, než se všechny chutě prolnou a vznikne lahodný nakládaný hermelín.
Reklama
Ingredience
- Hermelín
- Cibule
- Česnek
- Nové koření
- Barevný pepř
- Černý pepř
- Bobkový list
- Sladká červená paprika
- Sůl
- Rozmarýn
- Tymián
- Kremžská hořčice
- Kousky chilli
- Provensálské koření
- Koření na grilovaný sýr
- Červená paprika
- Kozí rohy
- Olej
Postup
- Příprava surovin:
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- Červenou papriku nakrájíme na proužky.
- Česnek nadrtíme.
- Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky.
- Míchání koření:
- Do mísy přidáme cibuli, červenou papriku, česnek a všechno koření: nové koření, barevný a černý pepř, bobkový list, sladkou červenou papriku, sůl, rozmarýn, tymián, provensálské koření a koření na grilovaný sýr (vše podle chuti).
- Přidáme kremžskou hořčici a kapku oleje.
- Vše důkladně promneme rukama, aby se chutě propojily.
- Nakládání sýra:
- Vezmeme nádobu a začneme vrstvit připravené suroviny.
- Nejprve vložíme vrstvu cibule a koření, poté přidáme trojúhelníčky hermelínu, opět cibuli a koření, a takto pokračujeme, dokud nenaplníme nádobu.
- Mezi vrstvy přidáváme kousky červené papriky, kozí rohy a větvičky rozmarýnu.
- Zalévání olejem:
- Po navrstvení všech surovin vše zalijeme olejem, aby byl sýr zcela ponořen.
- Nádobu zavíčkujeme a uložíme do lednice.
- Necháme uležet:
- Nakládaný hermelín necháme v lednici uležet minimálně týden, aby se všechny chutě dokonale prolnuly.
Tipy na podávání
- Nakládaný hermelín je skvělý s čerstvým chlebem nebo bagetou.
- Můžete jej podávat jako předkrm nebo součást sýrového prkénka.
Užijte si tento lahodný nakládaný hermelín, který jistě potěší vaše chuťové pohárky.
Recept nám zaslala paní J. Jančíková
Reklama