Naprosto dokonalý banánový dezert jménem „sloní slza“. Toto musíte zkusit

Ingredience

Reklama
  • 6 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 4 dkg kakaa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Na špičku nože prášek do pečiva
  • Na krém: 15 dkg mletých vlašských ořechů
  • 5 lžic horkého mléka
  • 20 dkg másla
  • 2 vanilkové cukry
  • Čokoláda na polití

Postup přípravy

Příprava těsta

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Reklama

Pečení rolády

Předehřejte troubu na 150 °C. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, který předtím vymažte a vysypte strouhankou. Pečte maximálně 10 minut.

shutterstock.com

Zpracování upečené rolády

Po upečení roládu ihned sundejte z pečícího papíru a přeneste na utěrku namočenou ve studené vodě. Roládu do utěrky na chvíli zabalte a pak rozřízněte na dvě poloviny.

Příprava krému

Smíchejte mleté ořechy s horkým mlékem. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem a pak vše spojte dohromady.

Plnění a dokončení rolády

Každou polovinu rolády namažte připraveným krémem. Doprostřed krému položte banán. Roládu spojte kraji k sobě a přetočte spojem dolů. Nakonec polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v lednici.

Servírování

Roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a je ideální na slavnostní příležitosti.

Tento recept na čokoládovou roládu je jednoduchý a rychlý. Roláda je chutná a nadýchaná, s jemným krémem a bohatou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své blízké lahodným dezertem.

Reklama