Ananasové řezy podle receptu z naší fanouškovské skupiny

Ingredience:

Reklama
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem o trošku víc, zdálo se mi být těsto moc řídké)
  • 1,5 hrnku krystalového cukru (stačí jeden, je to dost sladké od ananasu)
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 plechovka ananasu (565 g)

Krém:

  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou (koupený)
  • 1,5 lžíce krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Mleté ořechy na posypání
  • Čokoláda na vaření na polití (já trochu naředila šlehačkou, aby se při krájení nelámala)
foto od paní J. Jančíkové

Postup:

  1. Kompot i se šťávou projedeme tyčovým mixérem, přidáme vše ostatní a jen promícháme nebo mírně prošleháme ručním šlehačem.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 30×40 cm a pečeme na 170 stupňů asi 25-30 minut. Hlídáme špejlí.
  3. Na vychladlý korpus rozetřeme krém, polijeme čokoládou rozpuštěnou nad párou a posypeme ořechy. Necháme do druhého dne v lednici vychladit.

Poznámka:

Reklama

Krém jsem si udělala podle svého, aby ho bylo víc. Přidala jsem 1 mascarpone, 1 kelímek pudinku navíc a 1 ztužovač šlehačky.

Tyto ananasové řezy jsou chutné a osvěžující, ideální na letní oslavy nebo jen tak ke kávě.

Reklama