Pokud máte chuť na něco sladkého a rychlého, tento recept na listové těsto plněné tvarohem a sypané mandlemi vás určitě nadchne. Kombinace jemného tvarohu, křehkého těsta a křupavých mandlí vytváří lahodnou pochoutku, která je ideální jak pro odpolední čaj, tak jako dezert po večeři. Příprava je jednoduchá a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni. Připravte si ingredience a vyzkoušejte tento recept, který si jistě zamiluje celá vaše rodina.
Reklama
Ingredience:
- 2 pláty listového těsta (nebo 1 těsto rozdělené na půl a vyválené na velikost plechu)
- 2 kostky tvarohu
- 1 vajíčko
- Cukr podle chuti
- 1 vanilkový cukr
- Citronová kůra a šťáva z 1 citronu
- Kapka rumu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vajíčko na potření
- Mandle na posypání
–
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Dva pláty listového těsta rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máte jen jedno těsto, rozválejte ho a rozdělte na dvě části.
- Těsto na plechu propíchejte vidličkou.
- Připravte tvarohovou náplň: V míse smíchejte tvaroh, vajíčko, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu, kapku rumu a vanilkový pudinkový prášek. Vše důkladně prošlehejte, aby se suroviny spojily.
- Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřete na první plát těsta.
- Přiklopte druhým plátem těsta. Pomocí kolečka na pizzu nařežte těsto na pásky.
- Povrch těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlemi.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
Tip:
Podávejte vychladlé nebo mírně teplé. Tento rychlý a snadný recept si oblíbí celá rodina. Dobrou chuť! Recept nám zaslala paní J. Jančíková
Reklama