Ingredience:
Reklama
Na těsto:
- 4 vajíčka
- 290 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka nebo vlažné vody (já dala vodu)
- Pár kapek citronové šťávy a rumu (nemusí být)
- Půl sáčku prášku do pečiva
- Špetka soli
Na tvarohovou náplň:
- 1 vanička tučného tvarohu
- Cukr podle chuti
- 1 vajíčko
- Necelá půlka sáčku pudinku za studena Olé (kokosový)
Postup:
Reklama
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Připravte plech o rozměrech 30×40 cm, vymažte ho máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Oddělte žloutky od bílků.
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
- Žloutky s moučkovým cukrem vyšlehejte do husté pěny. Postupně přidávejte olej, mouku s práškem do pečiva a vodu nebo mléko. Vše dobře prošlehejte.
- Ručně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků do těsta.
- Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně rozetřete.
Příprava tvarohové náplně:
- Tvaroh vymíchejte s cukrem podle chuti, přidejte vajíčko a půl sáčku pudinku za studena Olé (kokosový). Vše dobře promíchejte.
- Tvarohovou směs lžící rovnoměrně rozprostřete na těsto.
Dokončení:
- Na tvarohovou náplň rovnoměrně rozprostřete borůvky.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30-35 minut, dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a těsto nebude propečené.
Tip:
Po upečení nechte bublaninu vychladnout a nakrájejte na kostky. Tento recept je skvělý na letní dny, kdy jsou borůvky čerstvé a chutné. Dobrou chuť!
Recept nám zaslala paní J. Jančíková
Reklama