Kefírové langoše jsou velmi jemné a lahodné. Jak na ně?

Langoše patří mezi oblíbenou českou pochoutku. Nemusíte si je ale dávat pouze na pouti. Doma si je připravíte snadno, rychle a velmi levně. Velkou výhodou je, že si můžete na langoše dát přesně to, na co budete mít chuť. Tím si jeho chuť přizpůsobíte svým chutím. Uvidíte, že domácí langoše budou chutnat i lidem, kteří je obvykle nemají příliš v lásce.

Reklama

Co budete potřebovat?

S přidáním kefíru se můžete těšit na to, že budou langoše velmi jemné a lahodné. Všichni, kdo je ochutnají, si je zamilují. Příprava netrvá dlouho, takže si je můžete připravit jako netradiční pochoutku o víkendu nebo si je dokonce dát jako zajímavou večeři. Na výrobu těchto vynikajících langošů budete potřebovat:

Reklama
  • hladká mouka – 1 kg,
  • kefír – 6 dl,
  • vejce – 4 ks,
  • droždí – 5 dkg,
  • mléko – 2 dl,
  • sůl – 1 lžička,
  • cukr krystal – 2 lžičky,
  • olej na vaření,
  • zakysaná smetana – 45 dkg,
  • trapistický sýr – 20 dkg,
  • česnek – 3-4 stroužky.
Shutterstock

Pracovní postup

Droždí rozpusťte ve vlažném mléce. Do velké mísy nasypte mouku a sůl. Přidejte vejce, kefír a rozpuštěné droždí. Těsto důkladně vypracujte, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Oddělte část těsta, kterou chcete upéct a zbytek vložte do lednice. Vytvarujte z těsta kouli a nechte ho 20-30 minut kynout. Mezitím si můžete nastrouhat sýr. Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a přidejte také šperku soli.

Shutterstock

Z těsta vytvořte pomocí rukou placku a osmažte ji na větším množství rozpáleného oleje. Langoše smažte zakryté pokličkou z jedné strany a bez pokličky z druhé strany. Až bude placka hotová, nechte ji trochu vychladnout. Potřete jednu stranu česnekovou smetanou a zasypte strouhaným sýrem. Přidat můžete i další suroviny, na které máte chuť. Zbytek těsta můžete skladovat v plastovém sáčku potřeném olejem v lednici. Tam vám vydrží pár dnů a vždy si můžete připravit čerstvé langoše.

Zdroj: tudasfaja.com

Reklama