Nadýchané dezerty s pudinkem a čokoládovými piškoty tvoří jedinečné spojení, které si vychutná každý. Nezáleží na tom, jestli ho připravíte pro děti nebo dospělé. Všichni budou nadšení a ještě vypadá na talíři krásně.
Co budete potřebovat?
Lehké dezerty, které mají několik vrstev, vždy vypadají na talíři skvěle. Proto se hodí pro návštěvy i na oslavy. Jestli máte rádi pudink a čokoládu, tento dezert vám bude chutnat. Navíc si ho připravíte během chvilky a není na něm nic těžkého. Na výrobu těsta potřebujete:
- mouka – 76 dkg,
- čokoládový pudink – ½ lžičky,
- moučkový cukr – 35 dkg,
- margarín – 10 dkg,
- vejce – 2 ks,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- mléko – 1 ½ dl.
Na krém:
- margarín (Rama) – 30 dkg,
- moučkový cukr – 25 dkg,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- mléko – 1,3 dl,
- vanilkový pudink – 4 lžičky.
Na čokoládovou polevu:
- čokoláda – 100 gramů,
- čokopiškoty (např. Pims) – 1-2 balení.
Pracovní postup
Nejdřív si připravíme těsto, které se stane základem pro celý dezert. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na těsto. Všechno důkladně promíchejte a začněte s hnětením. Ze směsi udělejte tři stejné díly a vyválejte je na pomoučené desce. Každý z plátů upečte na plechu vyloženém pečicím papírem na teplotu 180 stupňů a pečte je po dobu asi 10 minut. Nenechávejte těsto péct příliš dlouho, jinak se bude zbytečně rozpadat a drobit. Kolem 10 minut mu naprosto postačí.
Mezitím si připravte krém. Smíchejte margarín s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem a vanilkovým pudinkem. Uvařte tuto směs jako klasický pudink a po vychladnutí pudink důkladně promíchejte. Z krému udělejte tři vrstvy. Vždy dejte plát těsta, krém, těsto, krém, těsto a krém. Nakonec vršek zalijte rozpuštěnou čokoládou a na vršek posaďte čokoládové piškoty s ovocnou náplní. Není to nutné, ale dezertu to přidá jedinečnou chuť.
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com