Zavařené saláty jsou poměrně netradiční, ale chutnají báječně. Okurkový salát ze sklenice si naservírujete velmi jednoduše a stejně snadno si ho také připravíte. Jeho velkou výhodou je fakt, že na něj můžete velmi efektivně zpracovat vlastní zásoby okurek ze záhonu. Je to mnohem jednodušší a levnější, než si myslíte. Stačí jen trocha času v kuchyni a budete mít připravené okurky na celou zimu. Nemusíte je nakládat jen klasickým způsobem, ale také si připravit tento vynikající salát na zimu.
Co budete potřebovat?
Kvalitní a čerstvé okurky jsou naprostý základ tohoto receptu. Vyberte si druh, který vám nejvíce chutná. A nezapomeňte na jejich čerstvost. Jestli mají okurky nějaká měkká místa nebo jsou poškozené, nepoužívejte je a místo toho je snězte ihned. Krásné a čerstvé okurky můžete použít na tento salát ze sklenice. Uvidíte, že si na něm pochutnáte. Na přípravu potřebujete:
- okurky,
- červená cibule,
- voda,
- sůl – podle chuti,
- cukr – podle chuti,
- ocet (20%) – podle chuti,
- kyselina salicylová nebo jiné konzervační látky.
Pracovní postup
Výroba tohoto salátu je extrémně jednoduchá. Okurky a cibuli důkladně opláchněte a nakrájejte nebo nastrouhejte na plochém struhadle. Sklenice, do kterých budete salát ukládat, musíte být dokonale sterilní, včetně víček. Dávejte si pozor, abyste dali okurky i cibuli do sklenic velmi těsně. Poté si připravte nálev z ostatních surovin. Tímto nálevem naplňte sklenice, zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru. Až vychladnou, můžete je uskladnit ve sklepě nebo ve spíži.
K čemu se hodí okurkový salát ze sklenice?
Tento salát je vynikající sám o sobě. Můžete ho klidně dát na chleba během mrazivých měsíců v roce. Ale velmi dobře chutná také jako příloha k pečenému nebo smaženému masu. Vyzkoušejte tento recept a v zimě si vychutnáte své domácí okurky zcela novým způsobem. Červená cibule jim totiž dodá úžasně štiplavou chuť.
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com