Jedinečný recept na knedlíky ze starého chleba po Tyrolsku

Knedlíky jsou evropskou záležitostí. Ne každý národ tuto pochoutku dokáže připravit. Tyrolské knedlíky jsou ovšem populární po celém světě. Jestli si chcete připravit domácí knedlíky a zároveň zpracovat starý chleba, tento recept je k tomu ideální. Připravit si je můžete s masem nebo ve vegetariánské verzi. A stejně tak je můžete použít jako přílohu k jídlu nebo samostatný pokrm.

Reklama

Co budete potřebovat?

Knedlíky ze starého chleba můžete klidně konzumovat samotné pouze s vývarem a dochucené máslem a šalvějí. Podávat je můžete také studené, se salátem z rukoly a čerstvým sýrem. Tento pokrm je jedinečný a takové knedlíky jste ještě zaručeně nejedli (jedině v Tyrolsku). Na výrobu těchto knedlíků nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí, což je velmi lákavé. Připravte si:

Reklama
  • starý chléb – 400 gramů,
  • mléko – 300 ml,
  • mouka – 100 gramů,
  • petržel – 1 svazek,
  • sůl – podle chuti,
  • vajíčka – 4 ks,
  • slanina (nakrájená na silné plátky) – 260 gramů,
  • cibule – 1 ks,
  • strouhanka – 60 gramů,
  • muškátový oříšek – podle chuti,
  • mlet černý pepř – podle chuti,
  • máslo – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

Odstraňte kůrku z chleba a poté ho nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Vložte je do velké mísy a zalijte studeným mlékem. Přidejte rozšlehaná vejce, pepř a muškátový oříšek. Vše jemně osolte a důkladně promíchejte. Poté nechte tuto směs odležet asi hodinu a půl. Jednou za čas ji promíchejte, protože chléb musí absorbovat veškeré mléko, které jste do něj nalili. Mezitím si na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s máslem a slaninu nakrájenou na proužky.

Shutterstock

Slaninu s cibulí přidejte do namočeného chleba a důkladně promíchejte. Zasypte směs moukou, strouhankou a nasekanou petrželkou. Nepřidávejte mouku a strouhanku najednou. Možná nebudete potřebovat celé množství, které je napsané v receptu. Přidávejte obojí postupně a dívejte se na strukturu těsta na knedlíky. Namočte si ruce a vytvarujte rukama z těsta knedlíky o střední velikosti (o průměru asi 5 cm). Obalte každý knedlík v mouce a poté je vařte v horkém masovém vývaru po dobu 5 minut.

Zdroj: cookist.it

Reklama