Domácí rolády jsou velmi oblíbené, protože je připravíte snadno a jsou mnohem levnější než kupované. S tímto receptem si ušetříte práci, protože nemusíte péct jednotlivé pláty těsta. Místo toho si je připravíte z mletých sušenek. To vám ušetří hodně práce i času.
Co budete potřebovat?
Roládu snadno připravíte z pár ingrediencí. U dnešního receptu je více surovin, protože si připravíte hned dva krémy. Ale můžete také zdvojnásobit suroviny u jednoho z krémů, jestli si ten druhý nechcete připravovat. Na těsto potřebujete:
- mleté sušenky – 50 dkg,
- kakao – 3 lžíce,
- moučkový cukr – 15 dkg,
- rumové aroma – 3 lžíce,
- mléko – 3 ½ dl.
Na máslový krém:
- máslo – 15 dkg,
- moučkový cukr – 15 dkg,
- strouhaný kokos – 15 dkg.
Na kaštanový krém:
- kaštany – 15 dkg,
- moučkový cukr – 15 dkg,
- rumové aroma – 2 lžíce,
- strouhaný kokos na obalení – podle potřeby.
Pracovní postup
Na těsto smíchejte rozemleté sušenky podle svého výběru s kakaem, moučkovým cukrem, rumovým aroma (nebo rumem) a mlékem. Můžete přidat ještě trochu mléka, jestli nepůjde hmota správně spojit. Až bude těsto hotové, zakryjte misku potravinářskou fólií a nechte ho odpočívat. Mezitím si připravte oba krémy. Na máslový krém smíchejte moučkový cukr s máslem a kokosem. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Na kaštanový krém je postup podobný.
Kaštany smíchejte s moučkovým cukrem a rumem. Vše smíchejte, dokud nebudete mít krém hotový a nezískáte homogenní hmotu. Poté rozdělte těsto na dvě stejné části. Na pracovní plochu rozložte pečicí papír, zasypte ho strouhaným kokosem a potom každý kus těsta rozválejte na velký plát. Oba položte na pečicí papír. Každý plát namažte jedním z krémů a s pomocí pečicího papíru obě rolády zarolujte do správného tvaru. Jestli to bude potřeba, zasypte hotové rolády dalším kokosem.
Zdroj: retropercek.com