Extrémně krémový a chutný dezert, který okouzlí na první sousto

Ingredience

Piškot

Reklama
  • 7 bílků
  • 7 lžic cukru
  • 7 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce vlažné vody

Přeliv

Reklama
  • 1 dl mléka
  • trocha rumu
shutterstock.com

Krém

  • 7 žloutků
  • 7 lžic cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 dl mléka
  • 250 g margarínu
  • 1 sáček šlehačky v prášku
  • 50 g čokolády

Postup

  1. Piškot:
    • Vyšlehejte 7 bílků a postupně přidávejte cukr, mouku a vodu.
    • Piškotovou směs nalijte do vymazané formy a pečte při 160°C, dokud nezezlátne (přibližně 25 minut).
    • Vyndejte piškot z trouby, jakmile získá barvu, a nechte vychladnout.
    • Když je piškot vychladlý, propíchejte ho párátkem a přelijte 1 dl mléka smíchaným s trochou rumu.
  1. Krém:
    • Důkladně promíchejte žloutky, mouku, cukr, škrob a 1 dl mléka.
    • Tuto směs přidejte do 7 dl horkého mléka a vařte 5 minut.
    • Nechte krém vychladnout. Když je krém studený, přidejte margarín a dobře promíchejte.
    • Hotový krém rozetřete na piškot.
  2. Šlehačka a dokončení:
    • Připravte šlehačku podle návodu na sáčku a rozetřete ji na dezert.
    • Poté jemně nastrouhejte čokoládu a posypte jí povrch dezertu.
Reklama