Extrémně krémový a chutný dezert, který okouzlí na první sousto

Reklama

Hledáte dezert, který je na pohled elegantní, chuťově vytříbený a přitom zvládnutelný i pro začátečníky v kuchyni? Pak pro vás máme skvělý tip! Tento krémový dezert v sobě spojuje vláčný piškot, jemný vanilkovo-žloutkový krém a nadýchanou šlehačku – to vše doplněné o hoblinky čokolády, které dodají výsledku šmrnc. A nejlepší na tom je, že si vystačíte bez pečení složitých vrstev nebo zdlouhavých postupů. Perfektní volba pro rodinné oslavy, víkendové mlsání nebo jako sladká tečka po slavnostní večeři.

shutterstock.com

Ingredience

Na piškot:

  • 7 bílků
  • 7 lžic cukru
  • 7 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce vlažné vody

Na přeliv:

  • 1 dl mléka
  • Trocha rumu (dle chuti)

Na krém:

  • 7 žloutků
  • 7 lžic cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 dl mléka (z toho 1 dl do směsi)
  • 250 g margarínu
  • 1 sáček šlehačky v prášku

Na ozdobu:

  • 50 g čokolády na strouhání

Postup přípravy

Piškotový základ:

  1. Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a postupně zašlehávejte cukr.
  2. Pomalu přimíchejte mouku a nakonec i vodu.
  3. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte při 160 °C asi 25 minut, dokud nezezlátne.
  4. Po vychladnutí piškot propíchejte párátkem a přelijte směsí mléka s rumem.

Krém:

  1. V míse promíchejte žloutky, cukr, mouku, škrob a 1 dl mléka.
  2. Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání do něj vlijte připravenou směs.
  3. Vařte cca 5 minut do zhoustnutí, pak nechte zcela vychladnout.
  4. Do studeného krému zašlehejte margarín, dokud nevznikne hladká hmota.

Dokončení:

  1. Krém rovnoměrně rozetřete na připravený piškot.
  2. Připravte šlehačku dle návodu a naneste ji na krémovou vrstvu.
  3. Na závěr posypte nastrouhanou čokoládou a dejte odležet do lednice.

Reklama

Tento dezert se nejen skvěle prezentuje na stole, ale také vyniká svou vyváženou chutí a jemnou strukturou. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sami – už po prvním soustu pochopíte, proč se stal hitem mezi domácími dezerty.

Reklama