Zapečené brambory se sýrem zmizí během chvilky!

Chcete si pochutnat na  zajímavé příloze k masu nebo připravit dětem jen netradiční pochoutku? Zkuste tyto brambory zapečené se sýrem. Příprava je velmi jednoduchá, nepotřebujete na ně téměř nic a zároveň si na nich pochutnáte. Jsou možná trochu tučnější a sytější než klasické brambory z trouby, ale také v sobě mají mnohem více chuti. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Kvalitní brambory jsou naprostým základem tohoto receptu. Záleží pouze na vás, jestli budete mít domácí nebo kupované. Stejně tak si sami zvolte varný typ podle toho, které z nich vám chutnají nejvíce. Jedině se správnými a čerstvými bramborami si na této příloze pochutnáte nejvíce. Jinak to nebude možné. Na výrobu přílohy potřebujete:

  • brambory – 1 ½ kg,
  • máslo – podle potřeby,
  • sůl – podle chuti,
  • koření (chilli, česnekový prášek, černý pepř) – podle chuti,
  • strouhaný sýr – podle potřeby.
Shutterstock

Pracovní postup

Nejdřív musíte brambory důkladně opláchnout a položit na plech. Jestli jsou menší, můžete je klidně nechat vcelku nebo je rozdělit na poloviny, kostky nebo plátky. Přidejte k nim máslo a ujistěte se, že se dostalo na každý kousek brambor. Máslo si předem rozpusťte, aby to šlo lépe. Brambory zasypte kořením podle svého výběru. Záleží pouze na tom, co máte zrovna po ruce a jaké chuti chcete dosáhnout. Nezapomeňte brambory osolit, protože jinak nebudou mít téměř žádnou chuť.

Shutterstock

Až budete mít brambory připravené, zasypte všechny brambory strouhaným sýrem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a vložte do ní plech s připravenou zeleninou. Pečte je po dobu 30 minut nebo dokud nebudou hotové. Některé brambory se pečou delší dobu. Sýr musí být nejen rozpuštěný, ale také krásně opečený. Před podáváním je nechte trochu vychladnout a podávejte je ke svému oblíbenému chodu s masem. Můžete si je vychutnat také samotné se zakysanou smetanou nebo čerstvými bylinkami. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kuhinja-zdravlje.xyz

Reklama