Tento recept je na velmi netradiční dezert, ale zajisté si na něm pochutnáte. na první pohled vypadá jako sníh nebo obláčky mraků. Jakmile se do něj pustíte, vychutnáte si velmi sladkou a jemnou chuť, která vás nezklame. Proto tento recept musíte vyzkoušet. Jeho příprava je velmi jednoduchá a potřebujete jen pár základních věcí. Nic složitého na tom není.
Co budete potřebovat?
Není nic lepšího, než svěží a lehký dezert na léto. Připravte si tuto bílou pochoutku a nebudete litovat. Na přípravě vůbec nic není a zvládne to každý. Navíc se v dezertu nachází jen základní suroviny, které máte neustále doma po ruce. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat, i když vám na první pohled může dezert připadat zvláštní. Potřebujete:
- vejce – 5 ks,
- mléko – 1 litr,
- cukr – 5 lžic,
- cukr s rumovou příchutí – 2 sáčky
Pracovní postup
Nejdřív oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a žloutky promíchejte s cukrem. Poté do žloutků přidejte také cukr s rumovou příchutí. Poté se vraťte k bílkům. Ve velké míse přiveďte mléko k varu a vložte do něj bílky pomocí velké lžíce. Chvilku je povařte z jedné strany a potom je otočte na druhou stranu. Znovu je krátce povařte. Uvařené bílky z mléka vyndejte a vložte je do velké mísy nebo přímo do servírovacích misek. V tuto chvíli budete mít pocit, že před sebou vážně máte malé obláčky.
A nyní zpátky ke žloutkům. Přidejte do nic několik lžic horkého mléka. Promíchejte, aby se žloutky trochu zahřály. Poté je za stálého míchání nalijte do horkého mléka. V tuto chvíli již mléko nesmí být na sporáku. Žloutkovou směsí potom zalijte uvařené bílky nebo je rozlijte do servírovacích misek na sněhový dezert. Nechte dezert důkladně vychladit a poté dezert podávejte. V misce vypadá naprosto dokonale, jako kdybyste jedli bílé obláčky. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com/