Jablečné koláče jsou velmi populární, ale dnešní recept je trochu jiný. V tomto případě přidáte jablka přímo do těsta a potom koláč završíte pudinkovou vrstvou. Užijete si nejen jablečné aroma a chuť, ale také jemnou chuť a strukturu pudinku. Spojíte tím hned dvě věci dohromady a vychutnáte si ten nejlepší jablečný koláč. Zkuste tento recept a nebudete litovat.
Co budete potřebovat?
Na výrobu potřebujete jen pár věcí. Základem jsou sladká a čerstvá jablka. Díky nim koláč bude chutnat mnohem lépe a se sladkými jablky ani nepotřebujete tolik cukru. Záleží ovšem na tom, jak sladké koláče máte rádi.
Nejdřív si dejte po ruce všechny ingredience na těsto:
- jablko – 1-2 ks,
- vejce – 2 ks,
- krupicový cukr – 100 gramů,
- mléko – 100 ml,
- slunečnicový olej – 20 ml,
- polohrubá mouka – 200 gramů,
- prášek do pečiva – 1 lžička.
Na náplň:
- vejce – 1 ks,
- mléko – 200 ml,
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- moučkový cukr – 50 gramů.
Pracovní postup
Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a vyšlehejte je do pěny. Poté přidejte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, mléko, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Z této směsi vypracujte homogenní těsto s polotekutou strukturou. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na plech těsto. Jakmile budete mít takto připravené těsto, můžete se pustit do přípravy pudinkové náplně. V hrnku rozmíchejte menší množství mléka a vanilkový pudink.
Zbytek mléka přiveďte k varu a přidejte do něj cukr. Poté přidejte pudink a míchejte metlou, dokud nezískáte strukturu pudinku. Hrnec odstavte a nechte pudink vychladnout. Nakonec do pudinku jemně vmíchejte vejce, ale v té době musí být pudink jen vlažný. Tuto náplň opatrně naneste na připravené (stále syrové) těsto a troubu předehřejte na 180 stupňů. Vložte koláč do trouby a nechte ho péct po dobu 35 minut. Po vychladnutí můžete koláč zasypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Zdroj: svetkreativity.cz