Jablečný koláč s pudinkem je velmi jemný a nadýchaný

Jablečné koláče jsou velmi populární, ale dnešní recept je trochu jiný. V tomto případě přidáte jablka přímo do těsta a potom koláč završíte pudinkovou vrstvou. Užijete si nejen jablečné aroma a chuť, ale také jemnou chuť a strukturu pudinku. Spojíte tím hned dvě věci dohromady a vychutnáte si ten nejlepší jablečný koláč. Zkuste tento recept a nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen pár věcí. Základem jsou sladká a čerstvá jablka. Díky nim koláč bude chutnat mnohem lépe a se sladkými jablky ani nepotřebujete tolik cukru. Záleží ovšem na tom, jak sladké koláče máte rádi.

Nejdřív si dejte po ruce všechny ingredience na těsto:

  • jablko – 1-2 ks,
  • vejce – 2 ks,
  • krupicový cukr – 100 gramů,
  • mléko – 100 ml,
  • slunečnicový olej – 20 ml,
  • polohrubá mouka – 200 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžička.

Na náplň:

  • vejce – 1 ks,
  • mléko – 200 ml,
  • vanilkový pudink – 1 balíček,
  • moučkový cukr – 50 gramů.

Pracovní postup

Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a vyšlehejte je do pěny. Poté přidejte oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, mléko, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Z této směsi vypracujte homogenní těsto s polotekutou strukturou. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na plech těsto. Jakmile budete mít takto připravené těsto, můžete se pustit do přípravy pudinkové náplně. V hrnku rozmíchejte menší množství mléka a vanilkový pudink.

Zbytek mléka přiveďte k varu a přidejte do něj cukr. Poté přidejte pudink a míchejte metlou, dokud nezískáte strukturu pudinku. Hrnec odstavte a nechte pudink vychladnout. Nakonec do pudinku jemně vmíchejte vejce, ale v té době musí být pudink jen vlažný. Tuto náplň opatrně naneste na připravené (stále syrové) těsto a troubu předehřejte na 180 stupňů. Vložte koláč do trouby a nechte ho péct po dobu 35 minut. Po vychladnutí můžete koláč zasypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: svetkreativity.cz

Reklama