Nadýchané croissanty vydrží měkké několik dnů

Croissanty patří mezi velmi oblíbené pečivo k snídani, které najdete v každé pekárně a potravinách. Dobrou zprávou je, že si je můžete velmi jednoduše připravit i u sebe doma. Potřebujete jen pár ingrediencí. Upéct si je můžete bez náplně a dát si jen samotné těsto nebo přidat pudinkovou náplň, kterou vám představíme dneska. Stejně dobře budou chutnat i s Nutellou nebo jinými náplněmi.

Reklama

Co budete potřebovat?

V první řadě si musíte připravit křehké a nadýchané těsto. Podle tohoto receptu vám vydrží jako čerstvé i několik dnů. Musíte je jen dobře připravit a správně skladovat, ideálně v zavázaném sáčku. Náplň je pochopitelně na vás, ale my vám přinášíme recept na pudinkovou náplň s vanilkou.

Na výrobu těsta potřebujete:

  • droždí – ½ kostky,
  • cukr – 4 lžíce,
  • žloutek – 1 ks,
  • olej – 90 ml,
  • mouka – 700 gramů,
  • mléko (vlažné) – 300 ml,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • sůl – špetka.
Shutterstock

Na náplň:

  • mléko – 300 ml,
  • cukr – 5 lžic,
  • vanilkový pudinkový prášek – 1 balíček,
  • moučkový cukr – na posypání.

Pracovní postup

Na těsto rozpusťte droždí v malém množství vlažného mléka a 4 lžícemi cukru. Potom v jiné míse smíchejte vaječné žloutky s olejem a přidejte tuto směs do mléka s droždím. Do hluboké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přidejte vlažnou směs s mlékem a olejem. Z této směsi vypracujte těsto. Vyválejte ho na plát na pomoučené pracovní desce a nakrájejte je na rovnoměrné proužky. Do spodní části dejte trochu pudinkové směsi a srolujte těsto do tvaru croissantu.

Shutterstock

Na náplň stačí smíchat mléko, cukr a pudinkový prášek. Připravte pudink podle návodu na obalu a zakryjte potravinářskou fólií, aby se tam nevytvořila krusta. Před použitím ho nechte chvíli vychladnout. Poté ho můžete dát do croissantů. Všechny rozložte na plech a nechte mezi nimi dost místa. Potřete jejich vršek rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečte croissanty 15-20 minut. Po vychladnutí je zasypte moučkovým cukrem a podávejte. Dobrou chuť!

Zdroj: freshlecker.com

Reklama