Koblihy stále patří mezi nejoblíbenější sladké snídaně v Čechách. Navíc jde jistě o pochoutku, kterou milujete již od svého dětství. Domácí koblihy jsou vždy mnohem lepší než z obchodu. Nebudete tomu věřit, ale nepotřebujete je ani plnit marmeládou nebo Nutellou, abyste si na nich pochutnali. Když si připravíte správné těsto, budou chutnat úžasně i samotné a připravíte je během chvilky.
Co budete potřebovat?
Na výrobu koblih nepotřebujete skoro nic, což je jejich obrovská výhoda. Díky tomuto receptu jsou navíc hotové velmi rychle, protože nemusíte čekat na jejich kynutí. Vychutnejte si domácí koblížky, aniž byste museli stát v kuchyni celé hodiny. Poradíme vám, jak to udělat. V první řadě si ale musíte připravit vše, co na tento recept potřebujete:
- hladká mouka – 250 gramů,
- jogurt – 250 gramů,
- mléko – 150 ml,
- vejce – 1 ks,
- citronová kůra – 1 ks,
- cukr krystal – 70 gramů,
- prášek do pečiva – 10 gramů.
Pracovní postup
Nejdřív si v misce rozšlehejte vejce. Přidejte k němu cukr a promíchejte. Přidejte jogurt a pomalu přilévejte mléko. Poté přidejte citronovou kůru z jednoho citronu a znovu vše důkladně promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte ji do těsta. Všechny ingredience spojte do homogenního těsta. V tuto chvíli máte těsto hotové a můžete se pustit do smažení jednotlivých koblížků. Na to potřebujete dostatečné množství oleje v hluboké pánvi nebo hrnci.
Do rozehřátého oleje vkládejte těsto pomocí větší lžíce a smažte ho z obou stran. Z každé strany postačí 1-2 minuty, aby bylo těsto hotové. Hodně záleží na velikosti koblížků, ale se lžící získáte malé kousky, které budou velmi rychle hotové. Koblihy vložte do velké mísy nebo na talíř. Až vychladnou, zasypte je moučkovým cukrem a zakryjte, aby neztvrdly. Žádnou náplň nepotřebujete, protože i samotné těsto je velmi chutné a vláčné díky použitému jogurtu. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt