Recept na vynikající sušenky s jablky a skořicí

Domácí sušenky jsou vždy dobrá volba. Nejen, že jsou mnohem levnější než z obchodu, ale také mnohem chutnější. Přitom si můžete domácí sušenky z jablek a skořice připravit ve své kuchyni během chvilky. A nepotřebujete na to ani příliš mnoho ingrediencí. Zkuste tento jedinečný recept a pochutnáte si na jemných a velmi křehkých sušenkách, které budou milovat děti i dospělí.

Reklama

Co budete potřebovat?

Pár základních věcí, jablka a skořice. To je všechno, co potřebujete. Přidejte k tomu trochu svého času, který strávíte v kuchyni. Jablka zajistí nejen sladkou chuť, ale také jemnost a měkkost sušenek. A když přidáte ještě skořici, vychutnáte si podzim na talíři. A obojí provoní nejen celou kuchyň, ale celý váš domov. Na výrobu domácích sušenek potřebujete:

Reklama
  • hladká mouka – 350 gramů,
  • měkké máslo – 100 gramů,
  • cukr – 150 gramů,
  • prášek do pečiva – 3 lžičky,
  • sůl – špetka,
  • jablka – 2 ks,
  • vejce – 2 ks.
Shutterstock

Pracovní postup

Ve velké míse smíchejte cukr a rozpuštěné máslo. Vyšlehejte je do jemné pěny. Mouku, prášek do pečiva a špetku soli smíchejte v jiné míse. Suché a mokré přísady smíchejte dohromady. Jablka nakrájejte a přidejte do těsta. Jemně je do něj vmíchejte. Pekáč nebo plech vyložte pečicím papírem nebo vymažte olejem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Vezměte do ruky lžíci a s její pomocí vytvořte na plech jednotlivé sušenky. Nechte mezi nimi dost místa, protože se při pečení zvětší.

Shutterstock

Vložte připravené sušenky do trouby a pečte je po dobu 15-20 minut. Vyndejte je z trouby, nechte trochu vychladnout a přesuňte je na mřížku. Tam je nechte zcela vychladnout. Nakonec sušenky zasypte moučkovým cukrem. Pro zvýraznění chuti i vůně sušenky posypte také malým množstvím skořice. Tyto sušenky nejlépe chutnají s kávou nebo čajem. Jde také o dokonalý dezert na oslavy nebo jen tak na snídani pro celou rodinu. Přejeme dobrou chuť!

Reklama