Jak si snadno připravit tu nejlepší bramborovou kaši pod sluncem?

Bramborová kaše je stálice mezi českými přílohami. Skvěle se hodí k mnoha pokrmům, ale její struktura nás mnohdy odradí od její konzumace. Proto je velmi důležité, abyste se naučili, jak si ji vyrobit správně. Neuvěříte, jak jednoduché a levné to je. Nepotřebujete žádné máslo ani mléko, takže na přípravě této přílohy ještě ušetříte peníze.

Reklama

Oblíbená příprava našich maminek

Lahodná bramborová kaše je základem české kuchyně. Většina hospodyněk si s ním snadno poradí, i když tento trik neznají. Tato metoda je ovšem ideální, když nemáte po ruce mléko nebo máslo. Stále si můžete připravit vynikající kaši, která bude chutnat každému. Navíc trochu ušetříte nějaké peníze. Některé maminky a babičky tento trik znají a možná ho stále používají. Vyzkoušejte ho také a nebudete litovat. Uvidíte, že bude dokonale nadýchaná.

Shutterstock

Tajemství pro nadýchanou kaši

Uvařte brambory v hrnci jako obvykle. Poté slijte vodu do jiné nádoby, protože ji ještě budete potřebovat. Bramborový vývar se vám bude hodit, protože ho použijete místo mléka. Místo klasického másla můžete použít margarín. Přidejte ještě jeden nebo dva stroužky česneku prolisované lisem, aby kaše chutnala přesně tak, jak jste zvyklí. Takže jediné, co musíte udělat, je použít na ředění brambor vývar z jejich uvaření. Margarín je navíc mnohem levnější než klasické máslo.

Takhle se připravovala bramborová kaše dřív

V minulosti se tímto způsobem bramborová kaše připravovala běžně, protože mléko i máslo bylo příliš drahé. V současnosti jsme se k tomu vrátili, a proto můžete zkusit tuto levnější variantu oblíbené přílohy. Až budete mít chuť na maso s kaší, nemusíte se již shánět po mléku a máslu. Margarín jistě máte doma neustále a bramborový vývar získáte při vaření brambor. Zkuste to a možná zjistíte, že vám tento recept chutná ještě více než běžný recept s mlékem.

Reklama