Sedlácká jídla a tradiční české pokrmy chutnají úžasně a hlavně se v nich spojují chutě, na které jsme všichni zvyklí. Další výhodou je, že suroviny na tyto recepty pořídíte suroviny velmi levně. Navíc potěšíte celou rodinu, protože si všichni pochutnají a nebudou mít ani tušení, že jste za vaření dali jen pár korun. Právě to je na těchto receptem kouzelné.
Co budete potřebovat?
Tento recept se skvěle hodí pro oběd i večeři, protože ho připravíte rychle, snadno a levně. Navíc se snadno nají celá rodina a možná vám něco zůstane i na další den. Zkuste recept napsat na rodinný jídelníček a zaručeně ho tam budete psát poměrně pravidelně. Na výrobu navíc potřebujete jen pár věcí, které snadno najdete v každých potravinách. Připravte si:
- brambory – 400 gramů,
- žampiony – 200 gramů,
- vejce – 5 ks,
- cibule – 1 ks,
- zakysaná smetana – 200 gramů,
- tvrdý sýr – 100 gramů,
- česnek – 2 stroužky,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- bazalka – podle chuti,
- olej na smažení,
- plech o rozměru 15 x 25 cm.
Pracovní postup
Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky. Do pánve nalijte trochu oleje a nechte ho zahřát. Potom na něm orestujte brambory. Žampiony očistěte, stejně jako cibuli. Obojí nakrájejte na menší kousky a přidejte zeleninu do pánve k bramborám. Celou směs osolte, opepřete a dochuťte bazalkou. Nakonec přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a promíchejte. Z pánve tato směs půjde přímo do zapékací mísy nebo pekáče. Proto si tuto nádobu včas připravte.
V misce si rozšlehejte vajíčka a přidejte zakysanou smetanu. Také tuto směs osolte, opepřete a nalijte ji rovnoměrně na bramborovou směs v pekáči. To je prakticky vše, co musíte udělat. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a vložte do ní brambory na 20 minut. Potom jídlo zasypte nastrouhaným sýrem a vraťte pekáč do trouby na dalších 5 minut. Po upečení můžete pokrm ihned naporcovat na talíře a podávat. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz