Pařížský salám patří mezi nejpopulárnější druhy salátů v Čechách i jinde. Najdete ho prakticky v každém obchodě v balené variantě i v rámci pultového prodeje. Skvělou zprávou je, že si ho můžete velmi jednoduše připravit ve své kuchyni. Není to vůbec složité a můžete si na něm pochutnat kdykoli dostanete chuť na tento salát. Stačí vám jen pár věcí a pochutnáte si.
Co budete potřebovat?
V tomto receptu je francouzský salám, ale můžete použít i jiné libové salámy. Záleží na tom, co bude zrovna ve vašem oblíbeném obchodě nebo na co máte zrovna chuť. Jinak v obchodě najdete snadno všechno ostatní a vše dáte dohromady během pár minut. Na oslavy nebo jen tak na chuť se tento salát skvěle hodí a velkou výhodou je, že chutná většině lidí.
Na výrobu potřebujete:
- francouzský salám – 200 gramů,
- nakládané okurky – 90 gramů,
- konzervovaný hrášek – 30 gramů,
- cibule – 13 gramů,
- domácí majonéza – 150 gramů,
- cukr krystal – 5 gramů,
- sůl – 5 gramů,
- hořčice – 10 gramů,
- ocet – 1 lžička,
- worcesterská omáčka – 4 gramy,
- mletý černý pepř – špetka.
Pracovní postup
V první řadě vás čeká trochu krájení. Nakrájejte si salám, kyselé okurky a cibuli. Připravte si také konzervovaný hrášek a slijte z něj nálev, ve kterém se nachází. Salám nakrájejte na nudličky a cibuli na kostičky. Jestli se chcete zbavit štiplavosti cibuli, opařte ji horkou vodou v sítku. Potom všechny ingredience vložte do velké mísy. Přidejte také všechny ostatní suroviny a všechno důkladně promíchejte. Hotový salát skladujte v lednici.
Až budete salát připravovat na večeři nebo oslavu, pamatujte si jednu věc. Pařížský salát chutná mnohem lépe, když ho necháte pár hodin v lednici. Nejen, že se všechny suroviny trochu rozleží, ale také získá ideální strukturu. Salát můžete klidně doplnit také o vařené vejce, které přidáte při servírování. Hodí se skvěle na chléb k večeři, do sendvičů nebo na chlebíčky na oslavu. V každém přípravě si pochutnáte a zaručeně ho budete připravovat mnohem častěji.