Palačinky jsou jednou z tradičních snídaní, kterou milují lidé po celém světě. Pravdou je, že si můžete klidně připravit jedinečný recept s dvoubarevným těstem, který je nejen vynikající, ale také nádherně vypadá. Není nic lepšího, než příjemně sladká a lahodná snídaně pro celou rodinu. Zkuste tento recept a jiné palačinky už nebudete nikdy připravovat.
Co budete potřebovat?
Na tyto palačinky nepotřebujete nic zvláštního nebo překvapivého. Jedinou netradiční surovinou je kukuřičný škrob a kakaový prášek. Jinak vás nic nezaskočí, stejně jako samotná příprava těsta. Zkuste tento jedinečný recept a pochutnejte si. Něco takového jste jistě nejedli, protože kakao dodá palačinkám úžasnou chuť. Na výrobu potřebujete:
- vejce – 4 ks,
- sůl – špetka,
- vanilin – 1 lžička,
- cukr – 50 gramů,
- mléko – 600 ml,
- mouka – 250 gramů,
- kukuřičný škrob – 50 gramů,
- máslo (rozpuštěné) – 25 gramů,
- kakaový prášek – 15 gramů.
Pracovní postup
Do velké mísy rozšlehejte vejce a přidejte špetku soli, vanilin a cukr. Vše promíchejte. Postupně do mísy nalijte mléko a neustále míchejte. Nakonec přidejte také mouku a kukuřičný škrob. Těsto prosejte přes sítko, protože v něm nesmíte mít žádné hrudky. Poté přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Vypracované těsto rozdělte na čtyři části. Do jedné z nich přidejte kakao a promíchejte. Díky tomu budete mít dvoubarevné těsto na palačinky.
Těsto zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na 20 minut. Na pánvi rozpalte tuk na střední teplotu. Nalijte do pánve světlé těsto a rozetřete. Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku udělejte vzory tmavým těstem. Opečte ji z obou stran, dokud nebude hotová. Nemusíte se držet pouze jednoho tvaru. Každá palačinka může vypadat úplně jinak. Až budou palačinky hotové, můžete si je dochutit podle svých představ s pomocí medu, marmelády, Nutelly nebo šlehačky. Záleží pouze na vás. Dobrou chuť!
Zdroj: rudawkuchni.pl