Mini sušenky s marcipánem vás překvapí svou chutí i jemností

Všichni milovníci marcipánu musí zkusit tento recept. Malé kuličky s marcipánem a mandlemi jsou velmi jednoduchým a chutným cukrovím na sváteční tabuli. Jakmile je jednou zkusíte, už nikdy je nepřestanete připravovat. Rychle se stanou stálicí vašich vánočních příprav.

Reklama

Co budete potřebovat?

Následující ingredience jsou na základní těsto. Jestli chcete, můžete ho obohatit také o namočené rozinky (bez tekutiny), mleté vlašské ořechy nebo kandované ovoce. Je pouze na vás, co všechno do sušenek dáte. Podle toho si užijete jejich výslednou chuť. Navíc můžete jednu polovinu várky udělat ze základu a do druhé poloviny přidat něco extra. Na výrobu potřebujete:

  • hladká mouka – 500 gramů,
  • jemně mleté mandle – 200 gramů,
  • marcipánová hmota – 200 gramů,
  • mascarpone – 250 gramů,
  • máslo – 170 gramů,
  • moučkový cukr – 150 gramů,
  • vanilkový cukr – 2 balíčky,
  • skořice – podle chuti,
  • sůl – špetka,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • citronová kůra – ½ ks,
  • moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalování.
mesinasi.hu

Pracovní postup

Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a moučkovým cukrem, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Přidejte mascarpone, mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, skořici a nahrubo nastrouhaný marcipán. V tuto chvíli můžete přidat i namočené rozinky nebo vlašské ořechy, jestli je chcete do těsta přidat a obohatit s nimi chuť těchto chutných sušenek. Všechno důkladně promíchejte. Jestli ho nepotřebujete teď, zabalte těsto do fólie a vložte do lednice.

mesinasi.hu

Těsto vám vydrží v lednici až dva dny. Ale můžete ho začít tvarovat a upéct ho ihned. Plech vyložte pečicím papírem a z těsta odebírejte menší kousky těsta. Každý z nich vytvarujte do menší kuličky a položte na plech. Nechte mezi nimi trochu místo, aby se vám nespojily dohromady. Troubu předehřejte na 200 stupňů a sušenky pečte 12-15 minut. Záleží na tom, jak velké je uděláte. Čerstvě upečené sušenky nechte pár minut vychladnout a obalte je v moučkovém a vanilkovém cukru. Dobrou chuť!

Zdroj: mesinasi.hu

Reklama