Až zjistíte, jak jednoduše se dá udělat tato večeře, budete ji dělat často

Šneci z listového těsta se šunkou a sýrem jsou oblíbeným předkrmem nebo svačinou, kterou připravíte snadno a rychle. Tyto chutné rolky plněné šunkou a sýrem jsou ideální na večírky, setkání s přáteli nebo jako rychlá pochoutka. Stačí pár základních surovin a máte hotovo.

Reklama

Doba přípravy a pečení

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba pečení: 20 minut
  • Celkový čas: 35 minut
  • Počet porcí: 12 šneků

Ingredience

  • 1 plát listového těsta (cca 250 g), rozmražený
  • 150 g šunky (6 tenkých plátků – nebo salám)
  • 100 g strouhaného sýra (čedar, mozzarella nebo váš oblíbený druh)
  • 1 lžíce hořčice (volitelné)
  • 1 vejce na potření
  • ½ lžičky sušených bylinek (oregano nebo tymián – volitelné)
Shutterstock

Postup

1. Příprava listového těsta

  • Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  • Pokud listové těsto nemá tvar obdélníku, rozválejte ho na lehce pomoučněné ploše.
  • Pokud chcete, potřete těsto tenkou vrstvou hořčice.
  • Rovnoměrně na těsto položte plátky šunky.
  • Posypte šunku strouhaným sýrem a podle chuti přidejte sušené bylinky.

2. Rolování a krájení

  • Těsto pevně zarolujte z jedné strany do tvaru rolády.
  • Roládu nakrájejte ostrým nožem na 12 stejných dílků.
Shutterstock

3. Pečení

  • Šneky položte řeznou stranou na připravený plech s dostatečným rozestupem (cca 5 cm).
  • Povrch potřete rozšlehaným vejcem, aby se při pečení krásně leskly.
  • Pečte v předehřáté troubě 18–20 minut, dokud nebudou šneci nafouklí a zlataví.
  • Po upečení nechte šneky chvíli vychladnout. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

Tipy na servírování

  1. Skvělé jako součást bufetového stolu.
  2. Můžete je doplnit dipem, například česnekovým nebo jogurtovým.
  3. Variace s pestem místo hořčice je také velmi chutná.
  4. Přidejte do náplně nasekanou papriku nebo olivy pro zajímavější chuť.
  5. Jsou výborné i jako svačina na cesty.
Reklama