Vychutnejte si jedinečnou chuť Nutelly a kávových sušenek u sebe doma. V kuchyni nestrávíte příliš mnoho času a přitom budete mít nejen domácí sušenky, ale také úžasné cukroví. Tento recept totiž můžete klidně připravit i na Vánoce a využít je místo klasického cukroví. A zároveň využijete suroviny, které máte neustále doma.
Co budete potřebovat?
Patříte-li mezi velké milovníky Nutelly, měli byste tento recept vyzkoušet. Nejen, že si užijete její chuť, ale doplníte ji domácími kávovými sušenkami. Chuť i vůně oříškové pomazánky a kávy se nádherně doplňují a vytvoří ty nejlepší domácí sušenky. Jen myslete na to, že nejsou příliš vhodné pro děti, protože je v nich kofein. Na výrobu potřebujete:
- mouka – 200 gramů,
- bramborový škrob – 50 gramů,
- moučkový cukr – 75 gramů,
- kakaový prášek – 5 gramů,
- mletá káva – 3 gramy,
- prášek do pečiva – 3 gramy,
- vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt – podle chuti,
- studené máslo – 125 gramů,
- vaječné žloutky – 2 ks,
- Nutella – podle chuti,
- hořká čokoláda – podle chuti.
Pracovní postup
V hluboké míse smíchejte mouku s bramborovým škrobem, moučkovým cukrem, kakaem a kávovým práškem. Přidejte máslo a začněte s hnětením. Pokračujte, dokud nezískáte směs podobnou písku. Poté přidejte vaječné žloutky a vanilkový extrakt. Znovu začněte s hnětením, dokud nebudete mít v míse jemné a křehké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odpočívat v lednici. Až bude odležené, posypte pracovní desku moukou a vyválejte těsto válečkem.
Kulatým vykrajovátkem na cukroví udělejte z těsta sušenky. Plech vyložte pečicím papírem a kolečka na něj vyskládejte. Nechte mezi nimi trochu místa, aby se vám nespojily během pečení. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu, slepte k sobě Nutellou a nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou. Poslední krok můžete vynechat, ale sušenky budou s čokoládou lépe vypadat i chutnat. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: blog.cookaround.com