Kávové sušenky plněné Nutellou se hodí jako sladké svačina i cukroví

Vychutnejte si jedinečnou chuť Nutelly a kávových sušenek u sebe doma. V kuchyni nestrávíte příliš mnoho času a přitom budete mít nejen domácí sušenky, ale také úžasné cukroví. Tento recept totiž můžete klidně připravit i na Vánoce a využít je místo klasického cukroví. A zároveň využijete suroviny, které máte neustále doma.

Reklama

Co budete potřebovat?

Patříte-li mezi velké milovníky Nutelly, měli byste tento recept vyzkoušet. Nejen, že si užijete její chuť, ale doplníte ji domácími kávovými sušenkami. Chuť i vůně oříškové pomazánky a kávy se nádherně doplňují a vytvoří ty nejlepší domácí sušenky. Jen myslete na to, že nejsou příliš vhodné pro děti, protože je v nich kofein. Na výrobu potřebujete:

  • mouka – 200 gramů,
  • bramborový škrob – 50 gramů,
  • moučkový cukr – 75 gramů,
  • kakaový prášek – 5 gramů,
  • mletá káva – 3 gramy,
  • prášek do pečiva – 3 gramy,
  • vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt – podle chuti,
  • studené máslo – 125 gramů,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • Nutella – podle chuti,
  • hořká čokoláda – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

V hluboké míse smíchejte mouku s bramborovým škrobem, moučkovým cukrem, kakaem a kávovým práškem. Přidejte máslo a začněte s hnětením. Pokračujte, dokud nezískáte směs podobnou písku. Poté přidejte vaječné žloutky a vanilkový extrakt. Znovu začněte s hnětením, dokud nebudete mít v míse jemné a křehké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odpočívat v lednici. Až bude odležené, posypte pracovní desku moukou a vyválejte těsto válečkem.

Shutterstock

Kulatým vykrajovátkem na cukroví udělejte z těsta sušenky. Plech vyložte pečicím papírem a kolečka na něj vyskládejte. Nechte mezi nimi trochu místa, aby se vám nespojily během pečení. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu, slepte k sobě Nutellou a nakonec ozdobte rozpuštěnou čokoládou. Poslední krok můžete vynechat, ale sušenky budou s čokoládou lépe vypadat i chutnat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: blog.cookaround.com

Reklama