Domácí sušenky s čokoládovou polevou jsou velmi populární, chutné a vypadají krásně. Ne nadarmo se říká, že jíme také očima. Proto by každé jídlo mělo lákat nejen svou chutí a vůní, ale také na pohled. Tyto domácí sušenky to rozhodně splňují všechny tři klíčové body. A navíc je připravíte velmi snadno ve své kuchyni.
Co budete potřebovat?
Jednoduchý a rychlý recept na domácí sušenky je přesně to, co potřebujete na Vánoce i mimo ně. Jakmile se naučíte tento recept na vynikající a zároveň krásné pochoutky, už je nikdy nepřestanete připravovat pro sebe i svou rodinu. Na těsto potřebujete:
- pšeničná mouka – 150 gramů,
- máslo – 80 gramů,
- moučkový cukr – 80 gramů,
- smetana (18%) – 50 gramů,
- vanilkový extrakt – 1 lžička.
Na krém:
- bílá čokoláda – 40 gramů,
- máslo – 30 gramů,
- strouhaný kokos – 50 gramů,
- moučkový cukr – 1 lžíce.
Na polevu:
- hořká čokoláda – 35 gramů,
- mléčná čokoláda – 35 gramů,
- olej – 1 lžička.
Pracovní postup
Všechny suroviny na těsto by měly být studené. Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, studené máslo nakrájené na malé kostičky, smetanu, vanilkový extrakt a ze všeho vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte odložit. Odpočinuté těsto položte na pečicí papír a rozválejte ho zakryté potravinářskou fólií. Díky fólii se váleček nebude lepit na těsto, takže vám to půjde mnohem lépe a rychleji. Rozválejte těsto na velikost plechu.
Sušenky vykrajujte sklenicí nebo vykrajovátkem na cukroví. Troubu předehřejte na 180-190 stupňů a pečte 12-15 minut. Na krém zahřejte smetanu s máslem, stáhněte z ohně a přidejte bílou čokoládu nalámanou na kousky. Nechte 1-2 minuty odstát. Promíchejte, přidejte kokosové vločky a cukr podle chuti. Směs nechte v lednici zhoustnout. Slepujte sušenky připraveným krémem a nakonec je do poloviny namočte do rozpuštěné čokolády. Nechte ji ztuhnout a podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: smakolykibereniki.blogspot.com