Nadýchaný koláč s kokosem je ideální pro oslavy i ke kávě

Všichni milovníci kokosu by měli být v pozoru. Tento koláč potěší jejich požadavky na dokonalý dezert ke kávě. Je velmi jemný, nadýchaný, kokosový a pudinkový. To je jistě vše, co si můžete přát od svého dezertu. Zkuste tento recept a pochutnáte si!

Reklama

Co budete potřebovat?

I přesto, že se tento koláč skládá ze tří částí, jeho výroba je velmi jednoduchá a poměrně rychlá. Výsledek navíc nejen úžasně chutná, ale také krásně vypadá. To je důležité, protože jíte také očima, a to hlavně sladkosti. Připravte si vše potřebné a pusťte se do toho. Na výrobu základu potřebujete:

  • jogurt – 2 hrnky,
  • kokosová mouka – 1 hrnek,
  • cukr – 1 hrnek,
  • pšeničná krupice – 1 hrnek,
  • prášek do pečiva – 1 balíček.
Shutterstock

Na polevu:

  • voda – 300 ml,
  • cukr – 4 lžíce,
  • vanilkový cukr – 1 balíček.

Na náplň:

Reklama
  • mléko – 1 litr,
  • vanilkový pudink – 3 balíčky,
  • cukr – podle chuti,
  • šlehačka nebo sladká smetana.

Pracovní postup

V první řadě si připravte polevu. Do hrnce nalijte vodu, přidejte oba druhy cukru a počkejte, dokud se nerozpustí. Potom nechte polevu vychladnout. Na těsto postupně vyšlehejte všechny ingredience vařečkou nebo metličkou. Vznikne homogenní těsto, které půjde snadno nalít na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte pudinkový krém, což je poslední část tohoto vynikajícího dezertu.

Shutterstock

Do hrnce nalijte mléko, pudink a cukr podle své chuti. Uvařte pudink podle návodu na obalu. Po upečení korpus ihned zalijte vychladlou polevou a pár minut počkejte, aby se tekutina vsákla do horkého těsta. Potom koláč zalijte připraveným pudinkem. Až bude mí koláč pokojovou teplotu, vyšlehejte šlehačku nebo smetanu a potřete s ní celý koláč. Nakonec ho můžete také zasypat nastrouhaným kokosem a ozdobit podle svých představ. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: recepti-i-zdravlje.info

Reklama