Sušenky ve stylu sacheru patří mezi nejoblíbenější ze všech. A připravit si z nich můžete také krásné a velmi dobré cukroví. Když k nim přidáte džem a rozpuštěnou čokoládu s čokoládovými hoblinkami, zažijete chuťovou bombu na jazyku. Jejich výroba je velmi jednoduchá a nepotřebujete téměř žádné ingredience. Stačí jen pár věcí a pochutnáte si na každém soustu.
Co budete potřebovat?
Těsto z osmi ingrediencí vás finančně vyjde velmi levně a pochutnáte si na mnoha sušenkách. Přidejte k tomu domácí džem nebo marmeládu a také rozpuštěnou čokoládu. Jestli chcete cukroví ještě krásnější, nezapomeňte si koupit čokoládové hobliny nebo jiné zdobení na dezerty. Nic jiného nepotřebujete. Jen svůj čas a trochu trpělivosti. Na výrobu těsta potřebujete:
- mouka – 200 gramů,
- hořký kakaový prášek – 25 gramů,
- kukuřičný škrob – 25 gramů,
- moučkový cukr – 75 gramů,
- prášek do pečiva – 5 gramů,
- vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt – podle chuti,
- máslo (na kostičky) – 130 gramů,
- vaječné žloutky – 2 ks.
Na náplň a polevu:
- domácí meruňkový džem,
- rozpuštěná hořká čokoláda – 100 gramů.
Pracovní postup
V první řadě si připravte těsto pro sušenkový základ. V hluboké míse smíchejte mouku s kakaovým práškem, práškem do pečiva, cukrem a škrobem. Poté přidejte máslo a začněte s hnětením. Nejlepší je, když se do těsta pustíte rukama nebo těsto vložíte do kuchyňského robota. Přidejte vaječné žloutky a vanilku. Vše znovu promíchejte. Musíte získat homogenní těsto, se kterým se snadno pracuje. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odležet v lednici.
Po uplynutí této doby rozválejte těsto na pomoučené desce. Vykrajovátkem vykrojte z těsta sušenky a uprostřed poloviny z nich udělejte malé kolečko (pro viditelnou marmeládu). Všechny sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi dost místa, protože se během pečení zvětší. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte sušenky po dobu 13-15 minut. Po upečení nechte všechny sušenky vychladnout na pokojovou teplotu.
Ozdobení sacher sušenek
Sušenky s otvorem namočte do poloviny do rozpuštěné čokolády a posypte ji čokoládovými hoblinkami. Tím sušenky rovnou ozdobíte. Počkejte, až čokoláda ztuhne a potom můžete potřebovat. Celé sušenky potřete svou oblíbenou marmeládou a položte na ně sušenky s otvorem a čokoládou. Tím získáte nádherně a vynikající sušenkové cukroví, které bude chutnat úplně každému. Kombinace jemných sušenek, marmelády a čokolády totiž nic nepřekoná. Dobrou chuť!
Zdroj: schonheitundnatur.com