Sacher čokoládové sušenky s marmeládou chutnají i vypadají dokonale!

Sušenky ve stylu sacheru patří mezi nejoblíbenější ze všech. A připravit si z nich můžete také krásné a velmi dobré cukroví. Když k nim přidáte džem a rozpuštěnou čokoládu s čokoládovými hoblinkami, zažijete chuťovou bombu na jazyku. Jejich výroba je velmi jednoduchá a nepotřebujete téměř žádné ingredience. Stačí jen pár věcí a pochutnáte si na každém soustu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Těsto z osmi ingrediencí vás finančně vyjde velmi levně a pochutnáte si na mnoha sušenkách. Přidejte k tomu domácí džem nebo marmeládu a také rozpuštěnou čokoládu. Jestli chcete cukroví ještě krásnější, nezapomeňte si koupit čokoládové hobliny nebo jiné zdobení na dezerty. Nic jiného nepotřebujete. Jen svůj čas a trochu trpělivosti. Na výrobu těsta potřebujete:

  • mouka – 200 gramů,
  • hořký kakaový prášek – 25 gramů,
  • kukuřičný škrob – 25 gramů,
  • moučkový cukr – 75 gramů,
  • prášek do pečiva – 5 gramů,
  • vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt – podle chuti,
  • máslo (na kostičky) – 130 gramů,
  • vaječné žloutky – 2 ks.
Shutterstock

Na náplň a polevu:

  • domácí meruňkový džem,
  • rozpuštěná hořká čokoláda – 100 gramů.

Pracovní postup

V první řadě si připravte těsto pro sušenkový základ. V hluboké míse smíchejte mouku s kakaovým práškem, práškem do pečiva, cukrem a škrobem. Poté přidejte máslo a začněte s hnětením. Nejlepší je, když se do těsta pustíte rukama nebo těsto vložíte do kuchyňského robota. Přidejte vaječné žloutky a vanilku. Vše znovu promíchejte. Musíte získat homogenní těsto, se kterým se snadno pracuje. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odležet v lednici.

Reklama

Po uplynutí této doby rozválejte těsto na pomoučené desce. Vykrajovátkem vykrojte z těsta sušenky a uprostřed poloviny z nich udělejte malé kolečko (pro viditelnou marmeládu). Všechny sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi dost místa, protože se během pečení zvětší. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte sušenky po dobu 13-15 minut. Po upečení nechte všechny sušenky vychladnout na pokojovou teplotu.

Shutterstock

Ozdobení sacher sušenek

Sušenky s otvorem namočte do poloviny do rozpuštěné čokolády a posypte ji čokoládovými hoblinkami. Tím sušenky rovnou ozdobíte. Počkejte, až čokoláda ztuhne a potom můžete potřebovat. Celé sušenky potřete svou oblíbenou marmeládou a položte na ně sušenky s otvorem a čokoládou. Tím získáte nádherně a vynikající sušenkové cukroví, které bude chutnat úplně každému. Kombinace jemných sušenek, marmelády a čokolády totiž nic nepřekoná. Dobrou chuť!

Zdroj: schonheitundnatur.com

Reklama