Kombinace vanilky a kakaa je naprostá klasika, kterou nic nepřekoná. Když k tomu přidáte tvaroh, získáte velmi jemný a nadýchaný dezert. Pro všechny milovníky tvarohových dezertů je tento recept naprosto dokonalý. Zkuste ho a zajisté si pochutnáte. Navíc vypadá na talíři krásně, a proto se skvěle hodí také na oslavy nebo pro návštěvy. Dokonce i těm nejnáročnějším bude chutnat.
Co budete potřebovat?
Domácí dezert s tvarohem, vanilkou a kakaem je ideální pro děti i dospělé. Navíc vše připravíte během chvilky. To je velká výhoda, protože v kuchyni jistě nechcete strávit více času, než je nezbytně nutné. Tato pochoutka bude hotová velmi rychle a zaplatíte za ni jen pár korun. Na těsto si připravte:
- hladká mouka – 2 hrnky,
- cukr – 1 hrnek,
- olej – 1/2 hrnku,
- vejce – 3 ks,
- horká voda – 1 hrnek,
- kakaový prášek – 3 lžíce,
- prášek do pečiva – 1 balíček
Na tvarohovou náplň:
- tvaroh – 500 gramů,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- mléko – 400 ml,
- vaječný žloutek – 1 ks.
Pracovní postup
Výroba tohoto dezertu je velmi jednoduchá. Na základ vyšlehejte vejce s cukrem a kakaovým práškem. Až se suroviny spojí dohromady, přidejte vodu, olej a důkladně promíchejte. Do jiné mísy prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva. Spojte mokrou a suchou směs dohromady a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj nalijte těsto. Poté se můžete pustit do přípravy náplně.
Tvaroh vložte do mísy, přidejte vanilkový cukr a jeden vaječný žloutek. Vše vyšlehejte, dokud nezískáte hladkou směs. Poté si připravte pudink podle návodu na obalu. Po uvaření ho nechte vychladnout a po lžících ho přidávejte do tvarohové směsi. Vše se musí dokonale propojit. Vložte náplň do cukrářského sáčku a na těstě vytvořte mřížku. Troubu předehřejte na 175 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Nakonec ho nechte vychladnout a můžete se pustit do jídla!
Proč jsou domácí hrnkové buchty oblíbené?
V Čechách jsou hrnkové recepty na dezerty velmi populární. Jejich velkou výhodou je, že na většinu ingrediencí nepotřebujete klasickou váhu. Postačí vám jen hrnek, kterým velmi jednoduše a rychle odměříte suroviny, jako je mouka, cukr nebo mléko. Na druhou stranu vám nepostačí na všechno. Hlavně v případě, že děláte do buchty nějakou náplň, pravděpodobně budete muset váhu stejně vytáhnout. Přesto to bude velmi rychlé!