Všichni milovníci a fanoušci koláčů a drobenky si musí uložit tento recept na později. Až budete mít k dispozici nějaké ovoce a nebudete vědět, co s ním udělat, zkuste tento recept. Potřebujete jen pár věcí a musíte připravit jen drobenku a náplň. Díky tomu si ušetříte čas a pochutnáte si na vynikajícím koláči, který nic nepřekoná. Navíc můžete použít ovoce, na které máte zrovna chuť.
Co budete potřebovat?
Tento koláč je velmi variabilní, rychlý a levný. Nepotřebujete téměř nic a suroviny snadno seženete v obchodě po celý rok. Nejlépe pochopitelně chutná domácí ovoce, ale není to podmínka. Jakmile budete mít k dispozici nějaké ovoce a pár základních surovin, připravíte si ten nejlepší koláč s drobenkou. Na přípravu drobenkového základu potřebujete:
- mouka – 1 1/2 hrnku,
- máslo – 150 gramů,
- cukr – 2 lžíce.
Na náplň:
- tvaroh – 350 gramů,
- zakysaná smetana – 350 gramů,
- vejce – 2 ks,
- cukr – 3/4 hrnku,
- švestky – 15-20 ks.
Pracovní postup
V první řadě si na pracovní desku připravte vše, co potřebujete na výrobu. Na drobenku smíchejte mouku, cukr a máslo z lednice. Rukama z něj vypracujte velmi drobivou směs, kterou použijete na posypání celého koláče. Tuto směs dejte na chvíli na stranu a připravte si náplň do koláče. Smíchejte tvaroh, vejce, zakysanou smetanu a cukr. Vezměte do ruky mixér a tuto směs rozšlehejte. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a homogenní směs.
Vezměte formu, vyložte ji pečicím papírem a vysypte ji drobenkou (použijte dvě třetiny). Nezapomeňte z ní udělat také okraje. Nalijte do ní tvarohovou náplň. Ze švestek odstraňte pecky, nakrájejte je na plátky a rozložte na tvarohovou směs. Zbytek zasypte poslední třetinou drobenky. Troubu předehřejte na 160 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Nechte ji nějakou dobu odpočívat v horké troubě a potom koláč vložte na pár hodin do lednice. Teprve poté dezert nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť!
Koláče s drobenkou budou vždy hitem číslo 1!
Drobenka je velmi oblíbená, ale většinou se používá pouze jako ozdoba na vršek. U tohoto receptu je to trochu jiné. Použijete ji nejen na ozdobu, ale také jako základ pro samotný koláč. To je velmi netradiční, ale pochutnáte si na tom. Velkou výhodou je také fakt, že nemusíte připravovat zvlášť těsto. Tím si ušetříte hodně času, ale také peněz. Místo švestek u tohoto receptu můžete zkusit i jiné ovoce. Záleží pouze na tom, na co máte zrovna chuť. Zkuste tento recept a pochutnejte si!
Zdroj: plyashka.com