Čokoládové kostky chutnají úžasně a stejně dobře vypadají

Netradiční dezerty můžete připravit pro sebe, svou rodinu i návštěvy velmi jednoduše, poměrně levně a na talíři vypadají skvěle. Právě takové jsou čokoládové kostky, které vám dnes představíme. U jejich výroby nestrávíte příliš mnoho času a skvěle se hodí jako sladká odpolední svačina nebo jen tak na chuť. Vyzkoušejte je sami a zaručeně si pochutnáte!

Reklama

Co budete potřebovat?

Kostky se skládají ze tří částí a každou z nich připravíte velmi snadno. Klasické kakaové těsto, vanilkovo-kakaový krém a nakonec jemné sušenky s čokoládovou polevou jsou dokonalou kombinací chutí i vůní. Proto si mnoho lidí tento dezert oblíbí po jediném soustu. Na výrobu těsta potřebujete:

  • vejce – 6 ks,
  • cukr – 6 lžic,
  • mouka – 6 lžic,
  • voda – 3 lžíce,
  • kakaový prášek – 3 lžíce.

Na krém:

  • mléko – 700 ml,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • čokoláda – 200 gramů,
  • instantní zahušťovadlo – 70 gramů,
  • moučkový cukr – 3 lžíce,
  • máslo nebo margarín – 125 gramů.

Na polevu a ozdobu:

Reklama
  • jemně mleté sušenky – podle potřeby,
  • mléčná čokoláda – 100 gramů,
  • olej – 3 lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

Začneme tím, že si na náplň odměříte 200 ml mléka a přidáte do něj instantní zahušťovadlo cukr a vanilkový cukr. Metličkou vše promíchejte. Zbytek mléka (500 ml) nalijte do hrnce a zahřejte. Připravenou směs nalijte do horkého mléka. Vařte směs a neustále míchejte, dokud nezhoustne. Potom přidejte kousky čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si připravte těsto na základ.

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli. Přidejte cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se nerozpustí. Poté pomalu přidejte vaječné žloutky. Do této směsi prosejte všechny suché ingredience na těsto. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně do něj nalijte těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 20-25 minut. Vyšlehejte máslo mixérem a přidejte do něj připravený krém.

Dejte dohromady netradiční dezert

Upečené těsto rozkrojte napůl a namažte 2/3 krému. Zakryjte druhým plátem těsta. Dezert rozkrájejte na stejně velké kostky a každou z nich namažte ze stran zbylým krémem. Obalte strany v jemně mletých sušenkách. Nakonec si ve vodní lázni rozehřejte mléčnou (nebo hořkou) čokoládu s olejem. Polevu naneste doprostřed vršku každé kostky a počkejte, než poleva ztuhne. Můžete dezert také vložit do lednice, aby vše ztuhlo rychleji. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete kostky podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: recepti-i-zdravlje.info

Reklama