Jednou za čas potřebujete malý předkrm u rodinné večeře nebo jen něco na chuť na narozeninovou oslavu. Jednoduché recepty na předkrmy jsou jedinečným způsobem, jak zapůsobit na svou rodinu i přátele. A protože většina lidí miluje sýr, tak právě sýrové pokrmy jsou nejlepším způsobem, jak udělat velký dojem. Navíc zajistíte, že si všichni pochutnají.
Předkrmy musí být hotové rychle
Hlavní je, aby byl recept rychlý. Jestli vám předkrm zabere hodně času, nejde o ideální jídlo na oslavy. Tento marinovaný sýr snadno nakrájíte, zamícháte do marinády a necháte nějakou dobu odležet. Potom už k němu jen naservírujete pár dalších věcí a užijete si jedinečnou chuť sýra, salámu a okurek.
Co budete potřebovat?
Na výrobu vám postačí jen pár věcí. Nejvíce surovin potřebujete na marinádu, která dá chuť dvěma druhům sýrů. Můžete si pochopitelně vybrat i jiné druhy sýra, ale pepper jack a čedar chutnají nejlépe, dobře absorbují chutě (ale ne příliš) a také hezky drží tvar, když je nakrájíte a marinujete. Nakonec je ale jen na vás, co přesně pro svůj předkrm použijete:
- kyselé okurky – ½ hrnku,
- salám (podle výběru) – ½ hrnku,
- sýr pepper jack – 225 gramů,
- sýr čedar – 225 gramů,
- bílý vinný ocet nebo jablečný ocet – ¼ hrnku,
- olivový olej – ¼ hrnku,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- česnekový prášek – ½ lžičky,
- sušené italské koření – 1 lžička,
- čerstvé bylinky (petržel nebo bazalka) – podle chuti.
Pracovní postup
Připravte si velkou mísu. Přidejte do ní olivový olej, ocet (jablečný nebo vinný), česnekový prášek, italské koření, sůl a mletý černý pepř. Vše důkladně promíchejte, protože se všechny chutě musí dokonale spojit dohromady. Nakrájejte si oba druhy sýrů na kostičky. Salám nakrájejte na kousky a nakonec kyselé okurky na kolečka. Do připravené marinády vložte kostky sýra čedar i pepper jack. Jemně vše promíchejte, aby se sýry obalily připraveným kořením.
Mísu zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na 30 minut. Pro výraznější chuť ho můžete nechat v lednici 2 hodiny. Po marinování rozložte marinovaný sýr na servírovací talíř. Kolem něj vyskládejte kousky salámu a nakonec také kolečka z kyselých okurek. Udělejte to tak, aby talíř vypadal nádherně a vytvořte si nádhernou paletu barev. Jestli chcete předkrm ještě trochu vylepšit, zasypte ho čerstvými bylinkami, např. nasekanou petrželkou nebo bazalkou. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: chef.panelaeletrica.com