Treska je velmi chutná, jemná a zdravá ryba. Vychutnat si ji můžete na mnoho způsobů. Jestli máte potíže dostat do své rodiny rybu nebo máte děti, kterým se nelíbí na pohled, máme pro vás řešení. Tento recept je možná trochu pracný, ale rozhodně si na něm pochutnáte. A na první pohled nikdo nepozná, že se uvnitř nachází treska.
Zamilujte si jemné noky
Bramborové noky s treskou jsou velmi zajímavou možností, jak do své rodiny dostat ryby. Tento druh masa je v jídelníčku velmi důležitý, protože obsahuje velmi důležité minerály. Víme, že naservírovat rybu své rodině není vždy jednoduché. S tímto receptem ani nebudou vědět, že před sebou mají tresku. Zároveň si ovšem užijete její plnou chuť, jemnou strukturu a všechny zdravotní benefity.
Co budete potřebovat?
Na recept potřebujete jen pár věcí a trochu trpělivosti. Vyrobit noky není pro každého snadné, ale ze směsi můžete udělat také kuličky. To bude trochu jednodušší. Najděte si v obchodě kvalitní a čerstvou tresku, která vám přinese tu nejlepší chuť. Jinak nepotřebujete příliš mnoho věcí a všechny jsou poměrně levné. Proto ani výsledný pokrm nebude drahý. Na výrobu potřebujete:
- namočená treska – 400 gramů,
- brambory – 400-450 gramů,
- cibule – 1 ks,
- česnek – 2 stroužky,
- vejce – 3 ks,
- petrželka – 1 svazek,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Brambory oškrábejte, opláchněte čistou vodou a uvařte v osolené vodě společně s treskou. Jakmile bude vše uvařené, vodu sceďte. Brambory rozmačkejte vidličkou, mixérem nebo šťouchadlem. Tresu očistěte od všech kostí i kůže. V rybě nesmí zůstat jediná kost, protože jinak budete mít velký problém. Poté rybu dokonale rozmačkejte, aby se krásně propojila s bramborami a ostatními ingrediencemi. Poté si nakrájejte cibuli, česnek a čerstvou petrželku.
Rozdrcenou tresku smíchejte s bramborovou kaší, cibulí, česnekem a petrželkou. Do čisté misky rozklepněte vejce, trochu ho rozšlehejte vidličkou a přidejte do bramborové směsi. Celou směs důkladně promíchejte rukama. Nakonec ji celou dochuťte solí a pepřem podle chuti. Vezměte do ruky dvě polévkové lžíce a vytvořte s jejich pomocí vytvořte noky nebo kuličky. Všechny osmažte v pánvi na rozpáleném oleji. Až budou hotové, nechte je trochu okapat a pochutnejte si. Dobrou chuť!
Zdroj: chef.panelaeletrica.com