Češi milují brambory! Není se čemu divit, protože se jedná o naši lokální zeleninu, která zde roste po desítky let. Připravit si je můžete na mnoho způsobů a dnes pro vás máme jeden z nich. Když k nim přidáte pár dalších surovin, získáte tu nejlepší přílohu k masu. A až budete příště potřebovat něco k masu, sáhnete ihned po tomto receptu.
Proč brambory restovat?
Většina lidí brambory peče, vaří nebo smaží. Další možností je ovšem restování na pánvi, což je poměrně netradiční. Jedná se ovšem o skvělou metodu, která vám zajistí měkké a zároveň pevné brambory. Díky pár dalším ingrediencím získá zelenina jedinečnou chuť, která dokonale doplní chuť pečeného nebo smaženého masa. A proto tento recept musíte zkusit ve své kuchyni!
Co budete potřebovat?
Na přílohu pochopitelně nepotřebujete téměř nic. Její výhodou je vždy to, že nepotřebujete téměř nic a získáte vynikající součást jídla. Příloha nesmí mít příliš výraznou chuť, protože jinak přebije samotné maso. To musí zůstat hvězdou celého talíře. Právě proto pro vás máme tento recept, který zajistí to nejlepší chuť i strukturu bramborové přílohy. Na tuto vynikající přílohu potřebujete:
- kuřecí vývar – 1 litr,
- brambory – 500 gramů,
- česnek (jemně nasekaný) – 1 stroužek,
- olivový olej (nebo máslo) – 5 lžic,
- sůl – podle chuti,
- čerstvá petrželka – podle chuti.
Pracovní postup
Vyberte velmi kvalitní a čerstvé brambory, protože jedině ty budou chutnat nejlépe. Všechny brambory opláchněte čistou vodou, oškrábejte a nakrájejte na středně velké kostky. Brambory restujte na pánvi s osolenou vodou, dokud nebudou měkké. Zároveň ovšem musí zůstat pevné, a proto je nesmíte restovat příliš dlouho. Vodu z pánve slijte a brambory zatím dejte na chvíli na stranu. Na čisté pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm česnek.
K česneku přidejte kuřecí vývar a důkladně vše promíchejte. Brambory vložte zpátky do pánve a velmi jemně je promíchejte. Dochuťte brambory čerstvou petrželkou a solí podle vlastní chuti. Takto restovaná zelenina bude chutnat úžasně s masem bez ohledu na jeho druh. Jestli si chcete užít chuť i strukturu brambor naplno, připravte si je tímto zajímavým způsobem. Česnek a vývar jim dá jedinečnou chuť, kterou nic nepřekoná. Zkuste je sami a nebudete litovat. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: chef.panelaeletrica.com