Sladké kostky slibují jedinečné a jednoduché osvěžení

Reklama

Každý z nás se potřebuje někdy osvěžit. Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené díky své jednoduchosti a rychlosti. Ten dnešní připravíte velmi jednoduše a získáte něco, co bude na první pohled trochu připomínat zmrzlinový sendvič, ale s polevou na vršku. Jestli máte doma mlsné jazýčky, které si chtějí pochutnat na něčem netradičním, připravte jim tento recept.

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen několik věcí, které smícháte dohromady během pár minut. Dezert se skládá ze sušenkového základu, díky čemuž nemusíte zapínat troubu. A sladká náplň se nakonec v lednici nebo mrazáku promění na hmotu, která vám bude strukturou i chutí připomínat zmrzlinu. Až budete mít vše po ruce, pusťte se do výroby. Na základ potřebujete:

  • mleté sušenky – 150 gramů,
  • máslo – 60 gramů,
  • pomerančová šťáva – 60 ml.
nmd.mk

Na náplň:

  • Dr. Oetker Bourbon (omáčka na dezerty) – 2 sáčky,
  • studené mléko – 200 ml,
  • šlehačka – 200 ml,
  • strouhaná mléčná čokoláda – 200 gramů,
  • pražené a nasekané lískové oříšky – 100 gramů.

Pracovní postup

Ve větší míse smíchejte mleté sušenky s rozpuštěným máslem a také s pomerančovou šťávou. Promíchejte tyto ingredience rukama, abyste získali konzistenci vlhkého písku. Vezměte formu o rozměru 16 x 24 cm a rozmístěte do něj připravený základ. Vezměte sklenici a dnem utěsněte směs na dno formy. Poté si můžete připravit zmrzlinovou směs. Obsah sáčků od Dr. Oetker smíchejte se studeným mlékem, vše promíchejte a počkejte, dokud vše nezhoustne.

Reklama
nmd.mk

Poté postupně přidávejte tekutou zakysanou smetanu. Použijte mixér a míchejte směs po dobu 3 minut, dokud nezískáte pevný a tuhý krém. Poté přidejte nastrouhanou čokoládu a nasekané (opečené) lískové oříšky. Vše jemně promíchejte stěrkou. Tento krém naneste na připravený základ a vložte do lednice nebo mrazáku. Vršek si nakonec můžete ozdobit podle svých preferencí rozpuštěnou mléčnou čokoládou, praženými lískovými oříšky nebo něčím jiným. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: nmd.mk

Reklama