Dortíky najdete v každé cukrárně, ale málokde najdete také vynikající dezerty s čerstvými banány. Takový dezert si ovšem můžete velmi jednoduše a rychle připravit ve své kuchyni. Dejte dohromady jen pár základních ingrediencí a získejte sladkou pochoutku, která bude chutnat i vypadat jako z profesionální cukrárny.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto dezertu nepotřebujete téměř nic, což je jeho velkou výhodou. Díky tomu vám zpracování surovin zabere jen pár minut a také neutratíte skoro žádné peníze. Jestli potřebujete levný, krásný a chutný dezert, tento recept byste si měli uložit a brzy ho vyzkoušet ve své kuchyni. Uvidíte, že si celá rodina pochutná. Na přípravu tohoto dortíku potřebujete jen:
- piškoty savoiardi – 14 ks,
- cukr – 100 gramů,
- banán – 3 ks,
- vanilkový pudink – 80 gramů,
- mléko – 800 ml,
- sladká smetana – 250 ml.
Na polevu:
- čokoláda – 100 gramů,
- mléko – 100 ml.
Pracovní postup
Výroba tohoto chutného dezertu je neuvěřitelně jednoduchá. Připravte si menší formu a vyložte ji potravinářskou fólií. Italské piškoty namočte na vteřinu do mléka a poté je vyskládejte do formy. Mělo by se jich vedle sebe vejít sedm. Mléko nalijte do hrnce a přidejte k němu cukr. Zapněte sporák na střední teplotu a za stálého míchání uvařte pudink, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci. Stále horký ho nalijte na piškoty do připravené nádoby.
Vezměte celé banány a položte je na krém. Pomocí prstů je jemně zatlačte do krému, aby zůstaly na místě a vypadaly v dezertu nádherně. Sladkou smetanu vyšlehejte mixérem, dokud nezíská hustou konzistenci a potom ji pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete na připravovaný dezert. Nyní vyskládejte na smetanu zbývající piškoty. Čokoládu si připravte do misky a zalijte ji horkým mlékem. Míchejte, dokud se nerozpustí a polevou zalijte celý dezert. Vložte vše do lednice na hodinu a můžete podávat!
Zdroj: recepti-i-zdravlje.info