Chutná maková buchta připravíte za pouhých 10 minut

Domácí buchty z formy nebo z pekáče jsou velmi oblíbené, protože na ně potřebujete jen pár věcí, které jednoduše hodíte do mísy, promícháte a máte hotovo. Tento recept není jiný, takže těsto bude hotové za pár minut. Potom už ho stačí jen upéct, polít čokoládou a máte k dispozici nejen krásný, ale hlavně chutný dezert pro celou rodinu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Smíchejte jen pár ingrediencí dohromady a nezapomeňte na chutný mák. Makové buchty jsou velmi populární a zdravé. Když k tomu přidáte jogurt, užijete si jedinečnou strukturu a nebudete mít pocit, že je buchta příliš suchá. Proto vás tento recept potěší a skvěle se hodí na snídani, ke svačině, ke kávě i k čaji. Na výrobu potřebujete:

  • jogurt – 2 hrnky,
  • mouka – 2 hrnky,
  • cukr – 1 hrnek,
  • krupice – 1 hrnek,
  • mák – 100 gramů,
  • olej – ½ hrnku,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • čokoládová poleva.
Shutterstock

Pracovní postup

Pamatujte, že jedním hrnkem se zde myslí 180 gramů nebo 200 ml. Jakmile budete mít všechny ingredience pohromadě, pusťte se do toho. Do mísy nalijte jogurt a všechny ostatní ingredience (kromě čokoládové polevy). Jemně vše promíchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Připravte si vhodnou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou, anebo ji vyložte pečicím papírem. Je pouze na vás, jakou formu použijete, ale doporučuje se použít průměr 28 centimetrů.

Shutterstock

Směs nalijte do připravené formy a nezapomeňte s ní důkladně bouchnout o pracovní desku. Tento krok nepřeskakujte, protože se tím zbavíte vzduchových bublin, které se v těstu mohou objevit. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu asi 40 minut, dokud povrch nebude zlatý a neoddělí se od stěn formy. Buchtu nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji zalijte čokoládovou polevou. Počkejte, až čokoláda ztuhne a můžete podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: kuhinja-zdravlje.xyz

Reklama