Milujete jablečný koláč nebo štrůdl? Připravte si ho trochu jinak podle dnešního receptu. Nejen, že si vychutnáte jemnou chuť jablek, ale také pudinkovou strukturu a sladký krém. Něco takového neochutnáte každý den, ale zároveň je dezert velmi jednoduchý na přípravu. Hotový bude poměrně rychle a pochutná si celá rodina i všichni hosté (dokonce i ti velmi nároční).
Co budete potřebovat?
Tento dezert se skládá ze tří částí, ale na každou z nich potřebujete jen pár ingrediencí. Díky tomu vás nebude stát příliš mnoho peněz a zároveň každou z nich snadno a rychle připravíte. Na korpus potřebujete:
- vejce – 3 ks,
- cukr – 90 gramů,
- sůl – špetka,
- mouka – 130 gramů,
- prášek do pečiva – 1 lžička.
Na jablečnou náplň:
- jablečná šťáva – 850 ml,
- cukr – 45 gramů,
- vanilkový pudink – 2 balíčky.
Na sladký krém:
- sladká smetana – 400 ml,
- smetanový sýr – 600 gramů,
- cukr – 60 gramů.
Pracovní postup
Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli. Míchejte, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Poté přidejte do stejné mísy prosátou mouku s práškem do pečiva. Zapékací formu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Poté nechte korpus vychladnout na pokojovou teplotu a odstraňte pečicí papír. Nyní si můžete připravit další dvě části tohoto dezertu a dát všechno dohromady.
Jablka oškrábejte a nakrájejte. Přidejte k nim šťávu (750 ml) a cukr. Směs vařte, dokud nezačne bublat a poté přidejte pudink smíchaný se 100 ml šťávy. Směs vařte další 2-3 minuty a neustále míchejte. Připravený korpus zalijte touto směsí. Nakonec vyšlehejte sladkou smetanu se smetanovým sýrem a cukrem. Krém naneste na jablečnou vrstvu a nechte v lednici trochu ztuhnout. Potom můžete koláč nakrájet a podávat nedočkavým hostům nebo členům rodiny. Dobrou chuť!
Zdroj: recepti-i-zdravlje.info