Některé recepty vypadají na první pohled trochu zvláštně. Musíte je ovšem sami ochutnat, abyste zjistili, že chutnají naprosto úžasně. Tento recept mezi ně rozhodně patří. Vypadá velmi netradičně, ale velmi dobře se hodí jako doplněk k zelenině nebo luštěninám. Klobása dodá každému zeleninovému jídlu více sytosti, zajímavou chuť a papriková šťáva patří mezi oblíbené.
Co budete potřebovat?
Na základ tohoto receptu potřebujete jen čtyři věci. Můžete si pochopitelně zvolit klobásu podle toho, jakou máte nejraději. Rozhodně nemusíte investovat do velmi drahých druhů a také nepotřebujete velké množství. To je velká výhoda, protože nezaplatíte za konečné jídlo příliš mnoho peněz. A to je v dnešní době velmi důležité. K daným surovinám přidejte ještě zeleninu nebo luštěniny (např. cizrnu). Na výrobu tohoto pokrmu potřebujete:
- klobása – 300 gramů,
- tuk – podle potřeby,
- mletá paprika – podle chuti,
- červená cibule – 1 ks.
Pracovní postup
Tento zajímavý recept je velmi jednoduchý a rychlý. Klobásy můžete podávat se zeleninovými jídly. Nejlépe chutnají s cizrnou, se kterou vytvoří jedinečnou kombinaci. Pochutnáte si a ještě se velmi příjemně zasytíte. Navíc vám postačí poměrně levná klobása. Nakrájejte ji na kolečka. Poté si nakrájejte středně velkou červenou cibuli. Jakmile budete mít vše připravené, připravte si šťávu, která dá tohoto receptu ti nejlepší chuť.
Smíchejte lžíci tuku, lžíci mleté sladké papriky a nakrájenou cibuli. Chvíli směs duste a poté přidejte nakrájenou klobásu. Vše zalijte sklenicí vody, dochuťte solí a několik minut vařte. Klobásy se obalí paprikou a získají také jedinečnou chuť a vůni červené papriky. Tato kombinace chutí i vůní je naprosto úžasná. nejde o samostatný pokrm, ale můžete přimíchat cizrnu, přidat k tomu uvařenou rýži a budete mít na talíři velmi jednoduchý, ale chutný pokrm.
Zdroj: ketkes.com/