Mnoho dezertů s krémem může působit i chutnat velmi těžce. U tohoto receptu nic takového nečekejte. Je velmi lehký, nadýchaný a nepotřebujete na něj vůbec troubu. Postačí vám jen pár hrnců a sporák. A pochopitelně také potřebujete vhodnou zapékací formu, do které dezert nalijete. Potom už stačí jen počkat pár hodin, až všechno ztuhne a potom si můžete pochutnat.
Co budete potřebovat?
Jednou částí tohoto dezertu je kakaový základ a druhou nadýchaný krém. Obojí připravíte velmi jednoduše a rychle. Nejdelší dobu zabere chlazení obou směsí a nakonec ztuhnutí celého dezertu. A velkou výhodou je také fakt, že nepotřebujete nic speciálního. Na výrobu základu si připravte:
- mléko – 600 ml,
- pšeničná krupice – 6 lžic,
- cukr – 5-6 lžic,
- kakaový prášek – 2 lžíce,
- čokoláda na vaření – 20 gramů,
- rum – 1-2 lžic.
Na krém:
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- mléko (na pudink) – 250 ml,
- cukr – 3 lžíce,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- šlehačka – 80 gramů,
- mléko (ke šlehačce) – 200 ml.
Pracovní postup
Na začátek smíchejte pudink, 250 ml mléka s 3 lžícemi cukru a jedním balíčkem vanilkového cukru. Uvařte pudink jako obvykle a průběžně míchejte, dokud pudink krásně nezhoustne. I po dovaření směs míchejte, jestli chcete trochu uspíšit vychladnutí směsi. V čisté misce smíchejte krupici, kakao a cukr. Mléko nalijte do hrnce a postavte ho na sporák. Jakmile se začne vařit, nastavte si čas na jednu minutu a neustále míchejte, aby se mléko nepřipálilo.
Následně mléko odstavte ze sporáku, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a míchejte, dokud se nerozpustí. Mezitím dejte znovu hrnec na sporák, přidejte rum a stále míchejte. Pekáč nebo zapékací formu vyložte pečicím papírem a nalijte do něj kakaovou směs. Nechte ji vychladnout. Mezitím si vyšlehejte šlehačku a smetanou, smíchejte s pudinkem a naneste na kakaovou vrstvu. Nakonec dezert ozdobte tím, že ho zasypete kakaem. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: novadanas.com